www.technologieenindustrie.com
DTP

DTP Thermoelectrics ontvangt fundamenteel octrooi voor thermo-elektrische technologie

Volledig nieuwe aanpak maakt een nieuwe klasse van solid-state thermische beheersystemen mogelijk die momenteel alleen realiseerbaar zijn met omvangrijke, mechanische alternatieven.

DTP Thermoelectrics ontvangt fundamenteel octrooi voor thermo-elektrische technologie

DTP Thermoelectrics heeft een patent ontvangen dat de deur opent voor solid-state diepkoeling thermisch beheer. Het patent is gebaseerd op theoretische en analytische modellen die zijn gevalideerd door de fabricage en karakterisering van thermo-elektrische apparaten die gebruikmaken van Distributed Transport Properties (DTP) thermo-elektrische materialen.

Voorbeeldtests, waarbij gebruik wordt gemaakt van standaardprotocollen, tonen significante verhogingen van de maximale koeltemperatuur, efficiëntie (COP) en koelvermogen aan. Dit bevestigt dat DTP-apparaten kunnen afkoelen tot lagere temperaturen, wat de prestaties en de functionaliteit verbetert. Tot nu toe was hiervoor het gebruik van veel grotere en zwaardere mechanische koelsystemen noodzakelijk.

"Er is geen beter presterend systeem op basis van thermo-elektrisch materiaal beschikbaar dan wat wij hebben gerealiseerd met onze DTP-technologie", zegt Dr. Lon E. Bell, President en CEO. “Deze in massa produceerbare, gepatenteerde technologie verhoogt de koelcapaciteit met een efficiëntie die groter is dan wat mogelijk is met andere thermo-elektrische apparaten. DTP-technologie heeft het potentieel om de prestaties van het koel- en thermisch beheersysteem en de kosteneffectiviteit in Lidar, infraroodsensoren, elektronica, koudeketenopslag, medische apparaten, thermisch beheer van batterijen en zichtsystemen te verbeteren.”

"Onze technologie is onder andere mogelijk gemaakt door recente ontwikkelingen in de productie van halfgeleidermateriaal", zegt Dr. Douglas Crane, Chief Technology Officer. "Door zowel aanpassingen aan beschikbare thermo-elektrische materialen als geavanceerde productietechnologie te gebruiken, kunnen we nauwkeurige prestatie-outputs genereren. Door te beginnen met onze thermo-elektrische systemen met een hoger rendement en de relatie tussen vermogensdichtheid en COP die DTP-technologie mogelijk maakt te beheersen, kunnen we de prestaties afstemmen op specifieke toepassingen.”

Het patent voor "Thermoelectric Systems Employing Distributed Transport Properties to Increase Cooling and Heating Performance" (nummer 11.421.919 van het United States Patent and Trademark Office) heeft betrekking op de DTP-technologie en het vermogen ervan om de koel- en verwarmingsprestaties in solid-state warmtepompen te verbeteren. Details van het patent zijn hier te vinden.

Ga voor meer informatie over DTP Thermoelectrics naar https://dtpthermoelectrics.com.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers