www.technologieenindustrie.com
Alliance-Electronics

Alliance Electronics kondigt de overname aan van Elekto en TME

Alliance Electronics heeft de overname afgerond van Elekto en TME, twee onderaannemers in de elektronica-industrie die gevestigd zijn in Mayenne (Frankrijk). Deze acquisitie maakt deel uit van de organische en externe groeistrategie van Alliance Electronics om uit te groeien tot de Europese leider in het High Mix-Low Volume-segment. De overname zal de sterke groei van Elekto en TME ondersteunen via gezamenlijke investeringen, met name in digitalisering, om klanten beter van dienst te zijn en het werk van medewerkers te vergemakkelijken.

Alliance Electronics kondigt de overname aan van Elekto en TME


"Ik werd verleid door het industriële project van Alliance Electronics, dat de groei van TME en Elekto zal versnellen met behoud van hun DNA", zegt Bruno Sonnet, CEO van beide bedrijven. "De geweldige teams van TME en Elekto zal Alliance in staat stellen haar aanbod te verrijken met de realisatie van zeer complexe boards", voegt Damien Rossignon, President van Alliance Electronics, toe. Armel Fourreau, Managing Director van Alliance Electronics, voegt hieraan toe: "Klanten van Elekto en TME profiteren nu van de expertise van de andere Alliance-leden voor het maken van eenvoudigere producten en in grotere volumes, terwijl ze toch normaal kunnen blijven werken met de contactpersonen waarmee zij altijd hebben samengewerkt."

 

TME en Elekto zijn gevestigd in respectievelijk Gorron en Andouillé, in de regio Mayenne in Frankrijk. De bedrijven zijn gespecialiseerd in de productie en integratie van elektronische boards, assemblages en sub-assemblages. Hun aanbiedingen met hoge toegevoegde waarde variëren van prototyping tot middelgrote productieruns, voor een internationaal en gediversifieerd klantenbestand op het gebied van beeldverwerking, medische toepassingen, luchtvaart, defensie en industrie.

De twee bedrijven voegen zich bij de vijf andere leden van Alliance Electronics (ACE Electronics, Altrics France, Altrics Portugal, ATEMS, Proto-Electronics), met in totaal circa 1000 medewerkers. Bruno Sonnet blijft aandeelhouder van beide entiteiten via zijn investering in Alliance Electronics. Gecombineerd met andere lopende acquisities zal Alliance Electronics dankzij de steun van haar financiële partner Waterland Private Equity haar doelstelling om in 2022 een omzet te boeken van € 100 miljoen kunnen realiseren.



www.alliance-electronics.com


https://www.b3c-groupe.com/tme/

https://www.b3c-groupe.com/elekto/

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers