www.technologieenindustrie.com
Conrad News

Meettechniek voor gebouwbeheer

Conrad Electronic ziet zichzelf als een leverancier van oplossingen en is als zodanig op weg om Europa's toonaangevende inkoopplatform voor technische benodigdheden te worden.

Meettechniek voor gebouwbeheer

Nauwkeurige diagnose op locatie: Conrad heeft de juiste instrumenten voor veeleisende meettaken bij gebouwbeheer.

  • Uitgebreid aanbod aan meettechniek voor facility management
  • Hoogwaardige apparaten van gerenommeerde fabrikanten
  • Innovatieve instrumenten van Fluke, Flir en Voltcraft

Het Conrad Sourcing Platform is een betrouwbare en competente partner en biedt zakelijke klanten niet alleen een uitgebreid assortiment, maar ook persoonlijk advies en tal van diensten, bijvoorbeeld op het gebied van e-procurement en kalibratie. Het Conrad-team richt zich momenteel op professionele meettechniek voor gebouwbeheer en presenteert bekende fabrikanten en hun nieuwe producten in concrete toepassingsvoorbeelden en themagebieden.

Betrouwbare metingen rond en in het gebouw
Het is van essentieel belang voor een soepel en efficiënt productieproces dat bouwkundige en technische systemen goed werken. Denk aan actuele onderwerpen als energieverbruik, verlaging van verwarmingskosten of beheersing van het binnenklimaat. Maar voor succesvol gebouwbeheer is ook opmeten van gebouwen, en onderhouden en repareren van machines en installaties van belang. En doorslaggevend op alle terreinen: regelmatige controle van de werking en betrouwbare meetresultaten.


Meettechniek voor gebouwbeheer

Conrad Electronic ondersteunt professionals in facility management met een uitgebreid assortiment meet-, analyse- en testapparatuur, milieumeettechniek en energiekostenmeters. Het aanbod varieert van flexibele warmtebeeldtechnologie om energieverliezen op te sporen tot permanent geïnstalleerde meetapparatuur in schakelkasten. Bekende fabrikanten als Fluke, Flir en Voltcraft staan voor kwaliteit en gebruiksgemak bij het meten.

Meettechniek waar u op kunt vertrouwen
Fluke raadt voor CAT III-omgevingen de digitale multimeter uit de 110-serie aan. De Fluke 117, bijvoorbeeld, is de ideale meter voor veeleisende elektrotechnische taken. Met dit instrument is het mogelijk contactloos te controleren of een punt onder spanning staat en de AutoV/LoZ-functie voorkomt onjuiste meetwaarden door fantoomspanning. De compacte infraroodthermometer Fluke 62 MAX heeft ook alles wat de professional van een thermometer mag verwachten - zelfs op plaatsen die moeilijk toegankelijk zijn voor reparatie en onderhoud. Het instrument onderscheidt zich door een hoge nauwkeurigheid en is zo stabiel dat hij een val van drie meter hoogte zonder schade overleeft.

Voor het onderzoeken van vochtproblemen in gebouwen zijn doorgaans verschillende meetinstrumenten nodig, waaronder een vochtmeter, een psychrometer en een warmtebeeldcamera. Het gebouwinspectiesysteem MR277 van Flir verenigt al deze functies in één apparaat. Het instrument combineert de voordelen van infraroodgestuurde metingen en multispectrale dynamische beeldvorming (MSX) met geavanceerde omgevingssensoren.

De Voltcraft WBM-460 warmtebeeldmultimeter is ook een onmisbaar hulpmiddel voor gebouwbeheer. Deze combineert twee essentiële apparaten in één en bespaart zo kostbare tijd bij het meten. Eén enkel apparaat meet stroom, spanning en weerstand en heeft bovendien een geïntegreerde warmtebeeldfunctie. Daarmee is het mogelijk om temperatuurafwijkingen en probleemgebieden snel en eenvoudig op te sporen en weer te geven.

Meer informatie over facility management bij Conrad vindt u hier.

www.conrad.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers