www.technologieenindustrie.com
Walter Tools News

WALTER PRESENTEERT DE NIEUWE WIPER-GEOMETRIEËN FW4 EN MW4

Met de Wiper-geometrieën FW4 en MW4 presenteert Walter twee draaiwisselplaatgeometrieën die het zogenaamde "Wiper-effect" specifiek combineren met nieuwe spaanbrekervormen en zeer slijtvaste Walter Tiger·tec® Gold-soorten.

WALTER PRESENTEERT DE NIEUWE WIPER-GEOMETRIEËN FW4 EN MW4

Door het "navegen" van het oppervlak met behulp van een boogvormige Wiper-snijkant kan ofwel de voeding worden verdubbeld en dus 100 procent meer productiviteit bieden, of de oppervlaktekwaliteit kan worden verdubbeld als de voeding gelijk blijft. Met de nieuwe geometrieën brengt Walter dit effect nu over van de dubbelzijdige wisselplaten FW5 en MW5 naar wisselplaten met een positieve basisvorm: het resultaat is de FW4-geometrie met een smalle spaanbreker voor de nabewerking en de MW4-geometrie met een open spaanbreker en langere Wiper-boogsnijkant voor middelzware bewerking.

Beide geometrieën zijn voor universele toepassing in ISO-materialen P, M en K alsook als neventoepassing in ISO S ontwikkeld. Zowel de FW4- als de MW4-geometrie maken een verbeterde oppervlaktekwaliteit, productiviteit en proceszekerheid mogelijk. Dankzij de Wiper-snijkant in "curved design" geldt dit ook als de machine (bijvoorbeeld na een crash of bij een iets verplaatste revolver) niet 100 procent nauwkeurig uitgelijnd is. De nieuwe spaanbrekers vergroten bovendien het spaanbreekgebied , wat leidt tot minder machinestilstand door spaannesten. Hogere voedingen verminderen de bewerkings- en dus contacttijden van het gereedschap, wat de standtijd hiervan verlengt en de omsteltijden verkort. De combinatie van dubbele productiviteit en/of oppervlaktekwaliteit is bijzonder interessant voor serieproducenten, omdat de genoemde voordelen bij serieproductie worden vermenigvuldigd.

www.walter-tools.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers