www.technologieenindustrie.com
NSK

Hoge snelheid, makkelijk te handlen, kogellagers met lange levensduur van NSK

Toepassingen die hoge snelheden, eenvoudige bediening en een lange levensduur vereisen, zullen veel profijt hebben van de nieuwe vierpuntslagers van NSK.

De innovatieve QJ serie heeft een zeer sterke buitenring-geleide messing kooi die extreem hoge snelheden en een betere loopnauwkeurigheid mogelijk maakt. Een contacthoek van 35°zorgt voor een hoog axiaal draagvermogen en daarmee voor een langere levensduur, wat de kosten voor stilstand en onderhoud minimaliseert.

De QJ serie vierpuntslagers is voorzien van een in twee helften gedeelde binnenring. Gebruikers kunnen zo de buitenring van deze geavanceerde eenrijige hoekcontactlagers scheiden van de binnenringhelften (gedeeld langs een vlak loodrecht op de hartlijn van de as), voor een zo makkelijk mogelijke handling.

Voor veeleisende toepassingen kunnen NSK QJ lagers grotere axiale belastingen in beide richtingen opnemen. Dit maakt de lagers ideaal voor toepassingen met zuiver axiale belastingen, of gecombineerde belastingen waarbij de axiale belasting hoog is.

Een ander groot voordeel is het compacte formaat van de QJ serie. Eén enkele QJ unit kan een face-to-face of rug-aan-rug opstelling van conventionele lagers vervangen, waardoor waardevolle ontwerpruimte vrijkomt.

Dit alles faciliteert een brede waaier van toepassingen, zoals olievrije schroefcompressoren, industriële pompen, tractortransmissies, robottransmissies en servomotoren. Ook toepassingen in de petrochemische, chemische en farmaceutische industrie kunnen profiteren van de toegevoegde waarde van deze lagers.

Deze toegevoegde waarde heeft vele bronnen, waarbij de tientallen jaren ervaring en expertise die NSK heeft ingebracht bij het ontwikkelen van een speciaal inwendig ontwerp, en de met hoge precisie vervaardigde messing kooi, een essentiële rol spelen. Deze combinatie resulteert in een hogere begrenzingssnelheid, een hoge maat- en loopnauwkeurigheid (P6) en een kleine axiale speling. Bijkomende voordelen zijn reductie van warmteontwikkeling, trillingen en geluid.

NSK’s QJ serie vierpuntslagers kunnen grote axiale belastingen in beide richtingen aan.


Hoge snelheid, makkelijk te handlen, kogellagers met lange levensduur van NSK

 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers