www.technologieenindustrie.com
Walter Tools News

ALUMINIUM FREZEN OP ZEER HOOG NIVEAU WALTER TOONT COMPETENTIE MET MD265 SUPREME EN MC268 ADVANCE

Met de MD265 Supreme en MC268 Advance breidt Walter zijn VHM-freesprogramma voor de ISO N-bewerking uit met twee gedifferentieerde specialisten voor het ruwfrezen.

ALUMINIUM FREZEN OP ZEER HOOG NIVEAU WALTER TOONT COMPETENTIE MET MD265 SUPREME EN MC268 ADVANCE

De met en zonder coating aangeboden driesnijder MD265 Supreme (Ø 16–25 mm) wordt gekenmerkt door stervormig aangebrachte koelkanalen en robuuste snijkanten met Rapax-profiel. Hij werd geconstrueerd om hoge productiviteit en proceszekerheid bijvoorbeeld in de automobielindustrie te realiseren. Ongecoat met gepolijste oppervlakken of gecoat met de nieuwe Walter-kwaliteit WJ30DD kan het de spaanafvoer optimaliseren, materiaalophoping verminderen en de levensduur verlengen, vooral bij het spuitgieten van aluminium met een hoog gehalte aan silicium.

De universeel bruikbare MC268 Advance (Ø 6–25 mm) met gepolijst kordelprofiel is voor langspanige aluminium-kneedlegeringen ontwikkeld, die bijvoorbeeld in de luchtvaartindustrie voor voorkomen. De koelmiddeluittredingen van de frees met naar keuze 3 of 4 snijkanten zijn radiaal aangebracht. De frees is bijzonder geschikt voor innovatieve strategieën zoals het dynamisch frezen en verlaagt door zijn reconditioningvermogen de kosten van gereedschap. Beide volhardmetalen frezen hebben tot doel de bewerkingstijden in ISO N te verkorten en de verspaningscapaciteit aanzienlijk te verhogen. Typerend voor beide frezen is de "V-snijkant" - een ontwikkeling van Walter die tot nu toe uniek is op de markt en die de warmte-inbreng in het materiaal minimaliseert. De gegolfde snijkantprofielen van de frezen verdelen de spanen in korte, hanteerbare segmenten. Dit verhoogt de procesbetrouwbaarheid en gebruikers kunnen met minder snijkracht werken, hetgeen spindelvermogen bespaart of de efficiëntie van het gebruikte vermogen maximaliseert.

www.walter-tools.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers