www.technologieenindustrie.com
Walter Tools News

WALTER-WISSELPLAAT-SCHROEFDRAADFREZEN T2711 & T2712 TOT M16 - GEWELDIG "KLEIN" ALTERNATIEF VOOR VHM

Met de nieuwe varianten van de schroefdraadfrezen T2711 en T2712 biedt Walter zijn klanten een wisselplaatoplossing voor kleinere blinde en doorlopende schroefdraden (≤ 2,5 × DN) in de afmetingen M16, M18 en UNC3/4.

WALTER-WISSELPLAAT-SCHROEFDRAADFREZEN T2711 & T2712 TOT M16 - GEWELDIG "KLEIN" ALTERNATIEF VOOR VHM

Deze kunnen in vrijwel elk materiaal toegepast worden. Spaangroeven verhinderen dat gereedschappen door de vrijkomende spanen weggeduwd worden; de inwendige koeling zorgt voor een betrouwbare spaanafvoer. Hierdoor is het gereedschap optimaal geconstrueerd voor hoge snijsnelheden en tandvoedingen. De lichtsnijdende wisselplaten van de soort WSM37S waarmee de frees is uitgerust, zijn verkrijgbaar in twee geometrieën: als D67, universeel inzetbaar voor maximale levensduur en als D61, met trillingsdempende afschuining voor een hoge bewerkingsrust, ook onder zware werkomstandigheden. Klanten die de 06-wisselplaten al in andere frezen gebruiken, kunnen deze ook gebruiken met de varianten T2711 en T2712.

De "kleine" T2711 en T2712 zijn speciaal ontwikkeld voor gebruikers voor wie dure volhardmetalen schroefdraadgereedschappen, bijvoorbeeld vanwege te kleine aantallen, niet rendabel zijn. Door de lage investerings- en gereedschapskosten en hun hoge flexibiliteit zijn de nieuwe wisselplaat-schroefdraadfrezen een economisch alternatief voor volhardmetalen frezen. Want anders dan bij volhardmetalen frezen is bij deze gereedschappen geen reconditionering nodig. Zodoende moeten alleen de wisselplaten vervangen worden. Dit compenseert ook bij kleinere aantallen de langere bewerkingstijden en verhoogt het rendement aanzienlijk. Gebruikers kunnen met de T2711 en T2712 ook verschillende schroefdraadspoeden en alle ISO-materialen uit de groepen P, M, K, N, S en H (tot 55 HRC) bewerken. Beide dragen ertoe bij dat de schroefdraadfrees gereedschaps- en opslagkosten bespaart. Daarbij komen de eenvoudige bediening (bijvoorbeeld weinig voorkomende radiuscorrecties) en de hoge proceszekerheid.

www.walter-tools.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers