www.technologieenindustrie.com
Verlinde

Verlinde lanceert nieuwe serie takels met synthetische kabels

Verlinde kondigt een nieuwe reeks elektrische takels met synthetische EUROBLOC VF-kabel aan voor lasten tot 20.000 kg. Verlinde loopt voorop in het ontwerp van zijn hefapparaten en introduceerde tal van innovaties die beschermd zijn door 15 patenten voor dit model. Hiertoe behoren het gebruik van zeer sterke synthetische kabels ter vervanging van de traditionele staalkabels en het beheer van de kabelhoek.

Verlinde lanceert nieuwe serie  takels met synthetische kabels
De elektrische takels met synthetische kabel EUROBLOC VF van Verlinde zijn verkrijgbaar in 3 modellen, afhankelijk van de last die wordt gedragen: VF3 tot 3200 kg, VF5 tot 6300 kg, VF10 tot 20000 kg. Zij profiteren van de snelheidsvariatie in richting, van 5 tot 20m/min. De takels voldoen aan de classificatie EN 13001-1.

Dyneema® de meest resistente synthetische vezel ter wereld
EUROBLOC VF-takels gebruiken kabels van Dyneema®, een polyethyleenvezel die tot 15 keer sterker is dan staal en 85% lichter. Hij heeft een hoog energieabsorptievermogen, een zeer lage rek en is ook zeer goed bestand tegen slijtage, vocht, UV-stralen en chemicaliën. Tot slot biedt hij een breed bedrijfstemperatuurbereik van: -10°C/+40°C.

De kabels zijn verkrijgbaar in diameters van 7 mm (VF3), 8,5 mm (VF5) en 12 mm (VF10) met een antirotatieweefsel met 12 draden. De structuur van de synthetische kabel is stabiel in de tijd en heeft een langere levensduur dan staal, waardoor de downtime voor de vervanging wordt verminderd.

Verlinde lanceert nieuwe serie  takels met synthetische kabels
De synthetische kabel is geschikt voor tal van configuraties zonder dat er technische varianten nodig zijn in tegenstelling tot staal: antirotatie, intensief gebruik, links strengen, rechts strengen, verzinkt/roestvrij staal enz. Er wordt slechts één kabelmodel per takeltype gebruikt, wat de opslag veel eenvoudiger maakt, de kosten verlaagt en verwarring tussen de verschillende kabelmodellen voorkomt.

De synthetische vezel is niet gesmeerd en vereist dus geen speciaal onderhoud of reiniging. De vezel is schoon, trekt geen stof aan en vangt het ook niet op. Ook mogen er geen deeltjes smeermiddel of vezels onder het hefapparaat vallen. Deze technische innovatie past in het kader van de milieuvriendelijke aanpak van Verlinde en maakt het mogelijk om de ecologische impact van zijn producten tot een minimum te beperken.

Verlinde lanceert nieuwe serie  takels met synthetische kabels
Optimaal beheer van de kabelhoek
Functies voor het beheren van de hoek van de synthetische kabel hebben veel voordelen: door de haak te centreren, wordt de kans kleiner dat de last zijwaarts trekt en gaat zwaaien tijdens het hijsen. In combinatie met de 'Follow Me'-hulpfunctie helpt het de takel/haak boven de last te centreren. De 'Snag Prevention' (botsingsvermijding) vermindert het risico dat de last vast komt te zitten of schuin wordt getrokken. De takel wordt gestopt als de haak of de last tijdens de horizontale beweging geblokkeerd blijft. De combinatie van deze functies optimaliseert de levensduur van de takelcomponenten, maakt het gebruik ervan eenvoudiger en optimaliseert de bedrijfscycli.

Tot slot maken de 'Inching Mode' (tipmodus) bij het hijsen en de 'Anti-Sway' (tegen slingeren van de last) het mogelijk om de last te verplaatsen met een hogere nauwkeurigheid en een grotere gebruiksveiligheid.

www.verlinde.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers