www.technologieenindustrie.com
HMS Industrial Networks AB

Verwerk aandrijf- of motion-profielen in elk netwerk met Anybus CompactCom

HMS Industrial Networks introduceert een nieuwe oplossing voor het verwerken van profielen - vooral gericht op aandrijf- en motion-toepassingen. Door de uitbreiding van de nieuwe Anybus CompactCom 40 serie kunnen aandrijfproducenten nu voldoen aan gangbare profielspecificaties zoals PROFIdrive, EtherCAT DS402, alsmede transparant DS402 op andere netwerken.

Verwerk aandrijf- of motion-profielen in elk netwerk met Anybus CompactCom

Trends als Industry 4.0 en het Industrial Internet of Things (IIoT) hebben tot gevolg dat steeds meer industriële apparaten verbonden worden met industriële netwerken. Dit geldt met name voor aandrijvingen of frequentieregelaars die van alle de meest genetwerkte apparaten zijn - 3,5 miljoen regelaars en 800.000 servoaandrijvingen zullen naar verwachting in 2015 verbonden zijn met een netwerk. Maar het ontwikkelen en onderhouden van de connectiviteit met verschillende netwerken is tijdrovend en vraagt om veel middelen – met name als je bij verschillende netwerken moet voldoen aan aandrijf- en motionprofielen. Door de Anybus CompactCom ondersteuning nu te integreren in een aandrijving, zijn apparatenbouwers in staat zijn om op brede schaal veldbus- en industriële Ethernet connectiviteit aan te bieden, samen met geïntegreerde profielondersteuning voor hun klanten - allemaal met één enkel ontwikkelingsproject.

Multi-netwerkconnectiviteit met profielen voor aandrijvingen - Hoe werkt het?

Verschillende netwerken gebruiken verschillende standaards om te communiceren met een aandrijving (bijvoorbeeld om de aandrijving te ‘vertellen’ met een bepaalde snelheid te werken). Deze zogenaamde ‘aandrijfprofielen’ of ‘motion-profielen’ worden ondersteund door het Anybus concept middels een Profile Driver Package - een softwarepakket dat tijdens de ontwikkeling in de aandrijving wordt geïmplementeerd. De kant en klare broncode van HMS kan snel worden geïntegreerd in de processor van elke aandrijving.

Bijgevolg worden de profielspecifieke data niet echt ‘vertaald’ in de Anybus CompactCom. Ze passeren daarentegen onveranderd het transparante kanaal van de module, terwijl de eigenlijke conversie wordt uitgevoerd in de aandrijving met behulp van HMS' Profile Driver Package. De op DS402 gebaseerde Profile Driver kan worden gebruikt om elk op CAN gebaseerd profiel in elk netwerk te verwerken - niet alleen aandrijf- en motion-profielen. Bijvoorbeeld:

  • EtherNet/IP: Transparent DS402
  • EtherCAT: DS402, SEMI, Encoder
  • PROFINET/PROFIBUS: PROFIdrive.

De kortste weg naar netwerkconnectiviteit voor aandrijvingen
De Anybus CompactCom 40 serie maakt het aandrijfproducenten makkelijker om te voldoen aan de eisen van alle grote netwerken, zelfs bij veeleisende high-performance standaards als EtherCAT of PROFINET 2.31. De 40 serie is speciaal ontworpen voor veeleisende toepassingen die een lage latency en hoge datadoorvoer vereisen. (Process data latency is lager dan 15μs en 1500 bytes aan procesdata kan in elke richting worden overgedragen).

De producten uit de 40 serie zijn vooraf gecertificeerd voor netwerkconformiteit door alle grote netwerkorganisaties, waardoor testen en conformiteit aanzienlijk worden versneld. HMS biedt ook hulp bij de implementatie in de vorm van een compleet servicepakket voor aandrijfproducenten.

Wat is Anybus CompactCom?
Anybus CompactCom is een serie communicatieproducten die geïntegreerd worden in een industrieel apparaat om aansluiting te krijgen op verschillende industriële netwerken. CompactCom wordt geleverd in chip, brick of module format, zodat de gebruiker zelf het niveau van integratie kan kiezen.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers