www.technologieenindustrie.com
NSK

Voorgemonteerde NSK lagers besparen tijd en geld voor fabrikant van trilzeven

Door over te stappen op voorgemonteerde, volledig geïntegreerde lagers van NSK, bespaart een fabrikant van trilzeven nu jaarlijks €117.000 aan kosten. Daarvoor had het bedrijf problemen met de consistente werking van de lagers in zijn trilzeven. Daarnaast was de fabriek op zoek naar mogelijkheden om te besparen op productiekosten en om de totale prestaties van de trilzeven te verbeteren. Na een uitgebreide aanpassing van het ontwerp van de originele machine werden al deze problemen door NSK opgelost.

Om de problemen in de fabriek, die trilzeven produceert voor de delfstoffen- en mijnbouwsector, op te lossen, schakelde het bedrijf de diensten in van lagersspecialist NSK. Gespecialiseerde technici adviseerden om een compleet nieuwe lagerunit te ontwerpen en produceren, zodanig dat het resultaat hiervan op eenvoudige wijze op het machineframe kon worden bevestigd, zonder de noodzaak van ingewikkelde samenbouw van behuizingen, lagers of afdichtingen.

Als onderdeel van een waardevoorstel zorgde NSK eerst voor een op maat gemaakt ontwerp compleet met CAD tekeningen, ter goedkeuring door de klant. Na acceptatie verzorgde NSK de complete assemblage van behuizing, afdichtingen en lagers. Het product werd vervolgens geleverd als een kant-en-klare unit; verpakt, voorgevet en klaar om te monteren met locatiekenmerken voor de lagers.

Niet alleen werden de prestaties en betrouwbaarheid van de lagers verbeterd onder de zware bedrijfsomstandigheden waaraan trilzeeflagers worden blootgesteld, maar de klant merkte tevens dat de veel minder complexe montage aanzienlijk minder arbeid kostte.

NSK’s ontwerp richt zich op een op maat gemaakte behuizing van hoge-sterkte SG (nodulair) gietijzer, in combinatie met NSK's CAM-VS trillingsbestendige lagers. De geïntegreerde samenstelling, die ervoor zorgt dat de klant minder sub-componenten hoeft te produceren, omvat labyrint- en contactafdichtingen.

Andere voordelen van deze oplossing zijn een grotere vermoeiïngssterkte tegen trillingen, schokbelastingen, slijtage en corrosie, en een verlaging van het geluidsniveau met 50-60%. Eindgebruikers kunnen de geïntegreerde lagerunit indien nodig navetten.

De eenvoudige installatie van de lagerunit zorgt voor verlaging van de interne kosten in de trilzeeffabriek. Voorheen maakte het bedrijf jaarlijks hoge kosten voor de in eigen huis vervaardiging van de behuizingen, samen met de aankoopkosten van lagers en de assemblagekosten. Daar staat nu voor de fabriek slechts één enkele, veel lagere kostenpost voor de voorgemonteerde lagerunits van NSK tegenover, wat een jaarlijkse besparing oplevert van €117.000.


1) NSK verbeterde de prestaties en betrouwbaarheid van lagers die worden blootgesteld aan de zware bedrijfsomstandigheden waaronder trilzeeflagers moeten werken. Photo: Copyright (c) 2021 Nordroden/Shutterstock


Voorgemonteerde NSK lagers besparen tijd en geld voor fabrikant van trilzeven

2) Een uitsnede van NSK's voorgemonteerde, geïntegreerde lagersamenstelling.


Voorgemonteerde NSK lagers besparen tijd en geld voor fabrikant van trilzeven
 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers