www.technologieenindustrie.com
NSK

46.000 € besparing voor plaatwalserij dankzij lagers van NSK

Toen een belangrijke staalproducent geconfronteerd werd met de hoge onderhoudskosten van lagers in de plaatwalserij, verving hij deze door specifiek voor deze toepassing aangepaste lagers van NSK, wat resulteerde in aanzienlijke verbeteringen. Tot voor kort werden de oorspronkelijke lagers in de walserij onderworpen aan een dagelijkse onderhoudsbeurt om de kwaliteit van de smeerolie te waarborgen. Een analyse door NSK leidde echter tot een voorstel om de daaropvolgende installatie te voorzien van geavanceerde Sealed-Clean lagers, die specifiek ontworpen zijn voor gebruik in zwaar vervuilde omgevingen. Ze bieden daarbij een tot 2,7 keer langere levensduur dan de conventionele lagers.

46.000 € besparing voor plaatwalserij dankzij lagers van NSK
De ijzer- en staalindustrie is een van de meest veeleisende omgevingen waarin aandrijvingen actief zijn. De lagers die gebruikt worden in walserijen krijgen te maken met een veelheid aan extreme werkomstandigheden, zoals hoge temperatuurschommelingen, een opeenvolging van snelle en langzame toerentallen en het dragen van zware belastingen. Bovendien wordt verwacht dat ze weerstand bieden aan vocht, corrosie en schadelijke deeltjes.

Bij deze staalproducent moest het team van onderhoudsmonteurs elke dag opnieuw kostbare tijd besteden aan het smeren van de lagers. De komst van de NSK application engineers, met hun uitgebreide ervaring in de ijzer- en staalindustrie, bracht een andere kijk op deze lagertechnologie. Ze stelden namelijk de inzet voor van een lager met een betere afdichting en bescherming, en het gebruik van meer performante lagerstaaltechnologie. Door AIP, het toegevoegde waarde programma van NSK, konden de extra voordelen van het Sealed-Clean gamma vakkundig worden aangetoond.

Deze oplossing is gericht op het gebruik van vier-rij kegellagers in de plaatwalserijen van de staalfabrikant. Van hen wordt verwacht dat ze een lange levensduur hebben ondanks de extreme werkomstandigheden zoals een hoge belastingsgraad, enorme schokbelastingen, het gebruik van water onder hoge druk en de aanwezigheid van verspaningsafval. In vergelijking met de conventionele sealed roll neck lagers garandeert de geavanceerde afdichtingstechnologie, ontwikkeld door NSK, dat de klant nu kan genieten van een langere levensduur en een grotere betrouwbaarheid, evenals de mogelijkheden om een hogere maximale belasting te dragen.

De vier-rij kegellagers zijn vervaardigd uit het gepatenteerde Super-TF staal van NSK. Deze unieke innovatie werd ontwikkeld na een uitgebreid onderzoek. Dat handelde over smeringsproblemen in moeilijke omstandigheden waarmee lagers te maken krijgen, zoals contaminatie of onvoldoende smering. Dat zijn de twee belangrijkste oorzaken van voortijdige falen van lagers in walserijen.

Uit het onderzoek bleek dat de levensduur van lagers onder dergelijke omstandigheden verbeterd kan worden door een aanpassing van de microstructuur van het gebruikte lagerstaal. Daardoor vermindert de spanningsconcentratie op de randen van de inkepingen. De microstructuur bevat een grote hoeveelheid austeniet, heeft een hoge hardheid en kent een langere levensduur. Zelfs als er onvoldoende oliefilm aanwezig is wordt de lager beschermd tegen beschadiging.

In de praktijk zijn de meest indrukwekkende resultaten waargenomen bij een hoger gehalte austeniet in combinatie met een grotere hardheid, in plaats van deze factoren afzonderlijk te variëren zoals het geval is met Super-TF staal. Vergeleken met lagers vervaardigd uit gewoon gecarboneerd staal blijken NSK lagers uit Super-TF een tot 10 maal langere levensduur te hebben bij een verontreinigde smering. Bij een normale smering met schoon smeermiddel is de levensduur dubbel zo lang. In gevallen waarin er onvoldoende smering is bieden de lagers geproduceerd uit Super-TF nog steeds een indrukwekkende 5,5 keer langere gemiddelde levensduur dan gewone stalen lagers uit gecarboneerd staal.

Een belangrijk kenmerk van het nieuwe ontwerp van Sealed Clean lagers is de plaatsing van de kooiflens binnen de behuizing van de lager, wat het gebruik van langere lagers mogelijk maakt. Bovendien is de kooidiameter groter, wat de productie van steeds grotere lagers mogelijk maakt zonder enig nadeel voor de kooisterkte. Vanuit een prestatieoogpunt is er een fundamentele verhoging van de dynamische belastingsgraad met 34 procent ten opzichte van conventionele roll nek lagers van NSK. Dit komt neer op een indrukwekkende 2,7 keer langere levensduur.

De staalfabrikant heeft sinds de plaatsing van Sealed-Clean lagers van NSK meer dan € 46.000 bespaard dankzij de afschaffing van de dagelijkse onderhoudswerkzaamheden in combinatie met de kosten van smering(en de kosten van het verwerken van gebruikte olie). Wat meer is, de milieu-kosten van de productie zijn ook aanzienlijk verminderd.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers