www.technologieenindustrie.com
Walter Tools News

WALTER INTRODUCEERT VOLHARDMETALEN FREZEN MD340 & EN 344 SUPREME

Het verspanen van staal heeft ondanks de populariteit van lichte constructies nog steeds een belangrijk marktaandeel. Met de VHM-frezen MD340 en MD344 Supreme introduceert Walter twee nieuwe gereedschappen voor ISO P-materialen.

WALTER INTRODUCEERT VOLHARDMETALEN FREZEN MD340 & EN 344 SUPREME

De MD340 Supreme (Ø 2-25 mm of 1/16-¾ inch) is specifiek ontwikkeld voor ruwfrezen, volgroeffrezen of dynamisch frezen van staal. Dankzij het omvangrijke productaanbod met 3, 4 of 5 tanden is hij universeel toepasbaar. De viersnijder MD344 Supreme met speciale kopgeometrie (Ø 6-20 mm) is bedoeld voor 90°-induiken, hellingfrezen of plungen. Daarmee zet de VHM-frees nieuwe maatstaven, met name als het om het induiken en het frezen van pockets in één bewerking gaat. Vooral massaproducenten kunnen hier besparen op de bewerkingstijd door minder gereedschapswissels, op gereedschapsplaatsen in de machine en op reconditioningkosten omdat er geen extra boor nodig is.

Beide staalspecialisten zijn voorzien van een meerlaagse TiAlN- en ZrN-coating van Walter en een nek (vrijligging). Hierdoor staan de Supreme-frezen garant voor het frezen van ISO P-materialen op het hoogste niveau. Bij het openen en bewerken van pockets en holtes met één gereedschap moet de MD344 Supreme zelfs als benchmark beschouwd worden. De belangrijkste voordelen van de MD340 en 344 Supreme-frezen zijn het hoge rendement en de lange standtijd bij het verspanen van ISO P-materialen. De ongelijke spiraal, de verdeling en het aantal tanden zijn perfect op elkaar afgestemd en zorgen voor een bovengemiddelde performance en bewerkingsrust. Bovendien wordt de oppervlaktekwaliteit in belangrijke mate geoptimaliseerd door aanpassing van de spiraalstijging aan het aantal tanden.

www.walter-tools.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers