www.technologieenindustrie.com
Milton Roy

Milton Roy breidt HELISEM® lijn mengers uit voor meer toepassingsmogelijkheden

Ingersoll Rand’s Milton Roy Mixing, een toonaangevende wereldwijde leverancier van meng- en roeroplossingen voor tal van industrieën, heeft zijn herontworpen en uitgebreide HELISEM® lijn top-entry mengers gelanceerd, die nu in een veel breder scala van toepassingen kan worden ingezet. De nieuwe modellen, die sinds 18 januari 2023 leverbaar zijn, voldoen aan de verwachtingen van klanten op het gebied van flexibele doorstroomcapaciteiten, waarbij lage, gemiddelde en hoge mengniveaus in een grote verscheidenheid aan tanks worden gerealiseerd.

Milton Roy breidt HELISEM® lijn mengers uit voor meer toepassingsmogelijkheden

"Wij zijn ervan overtuigd dat deze nieuwe uitgebreide reeks mengers nu nog beter is afgestemd op de behoeften van de klant en dat de superieure efficiëntie ervan zich zal bewijzen als die wordt afgezet tegen wat momenteel op de markt beschikbaar is", aldus Gaël Poulleau, Global Technical Leader, Mixing, bij Milton Roy.

De nieuwe HELISEM® lijn bestaat uit vijf verschillende series mengers - VDA, VRP, VRH, FRH en de nieuwe VRG serie - en telt in totaal 133 modellen. Deze modellen, die geschikt zijn voor toepassingen met vloeistofviscositeiten tot 1.000 cP, bieden hoge mengniveaus in tanks met diameters tot 8 m en gemiddelde en lage mengniveaus in tanks met een diameter tot 11 m. Ze kunnen worden gebruikt voor verdunning, oplossing, flocculatie, homogenisering, vaste suspensie en andere processen in sectoren als de chemische industrie, waterbehandeling en algemene industrieën.

Een premium motor samen met geoptimaliseerde en in eigen beheer ontwikkelde propellers zorgen voor een hoog mengrendement, wat zich vertaalt in een aanzienlijke energiebesparing tijdens de levensduur van de menger. De nieuwe mengers zijn eenvoudiger, veiliger en minder duur wat betreft installatie en gebruik, waarbij veel modellen geen onderhoud vereisen onder normale bedrijfsomstandigheden.

De standaard HELISEM® mengers hebben een roestvaststalen constructie voor de natte delen en zijn uitgerust met één of twee propellers, een 50 of 60 Hz voeding, en een optie voor opwaartse of neerwaartse stroming. Speciale kenmerken zijn alternatieve montageopties, waaronder een vierkante grondplaat en een ronde grondplaat voor ASME tankflenzen, en optionele ABCITE® hoogwaardige poedercoating (momenteel beschikbaar op 67 modellen), die een uitstekende corrosiebescherming en een uitmuntende zoutnevelbestendigheid biedt.

 

 

 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers