www.technologieenindustrie.com
Schneider Electric News

Schneider Electric: SUCCES IN DE CPG-INDUSTRIE MET GESPECIALISEERDE PROCESBEHEERSING

De vraag van klanten naar productaanpassingen, de druk van verduurzaming, de snel veranderende markt en factoren in de supply chain zorgen ervoor dat bedrijven in de Consumer Packaged Goods (CPG)-sector nieuwe oplossingen nodig hebben. Zo kunnen ze de waarde van hun activa maximaliseren, duurzamer werken en hun werknemers meer mogelijkheden geven.

Schneider Electric: SUCCES IN DE CPG-INDUSTRIE MET GESPECIALISEERDE PROCESBEHEERSING

We nemen de productie van ambachtelijk bier als voorbeeld. Kleine batches, seizoensgebonden veranderingen en klantverzoeken kunnen moeilijk te beheren zijn. Vooral wanneer het steeds moeilijker wordt om de juiste ingrediënten op het juiste moment te krijgen. Om te overleven en te gedijen in de huidige productieomgeving moeten bedrijven flexibel genoeg zijn om te reageren en zich aan te passen aan plotselinge veranderingen. En een van de beste manieren om deze flexibiliteit te bereiken is door industriële digitalisering te omarmen. Zo kan het juiste Manufacturing Execution System (MES) met toegang tot zakelijke en operationele gegevens van een bedrijf een realtime koppeling tussen de verschillende systemen van een fabriek mogelijk maken en deze vervolgens in realtime coördineren om aan de algemene behoeften van het bedrijf te voldoen.

Deze aanpak heeft de volgende voordelen:
  • Nauwe integratie van het Manufacturing Execution System (MES) stemt de productieactiviteiten in realtime af op de marktvraag, waardoor het minder tijd kost om nieuwe en bestaande producten te leveren.
  • Aanpasbare, flexibele oplossingen leiden meer productie naar ongebruikte of onderbenutte activa, waardoor de prestaties en de doorvoer van de fabriek worden geoptimaliseerd.
Fabrikanten kunnen het gebruik van bedrijfsmiddelen optimaliseren en toch wendbaar genoeg zijn om aan de eisen van de klant en de markt te voldoen, terwijl ze met de huidige realiteit van de supply chain moeten omgaan. Ze moeten niet alleen het maximale uit hun investering in productieapparatuur halen, maar ook duurzamer en efficiënter werken.

brewmaxx van ProLeiT helpt Dogfish Head Craft Brewing groeien en slagen
ProLeiT Plant iT/ brewmaxx zijn procescontrolesystemen met MES erin, waardoor het gemakkelijker wordt om de verschillende systemen in een typische productiefaciliteit te integreren. Ze spelen een toezichthoudende rol voor alle activa en hun controlesystemen om de productiestroom door de hele fabriek te synchroniseren. Deze nauwe integratie maakt bijvoorbeeld batchbeheer eenvoudiger en efficiënter te realiseren. Plant iTen brewmaxx kunnen worden gebruikt met de meeste edge control systemen van de huidige toonaangevende fabrikanten.

De procesbesturingssystemen met MES binnen ProLeiT Plant iT/ brewmaxx zijn aanpasbaar aan de bedrijfsvereisten van CPG-bedrijven. De aanpak is succesvol gebleken in een reeks toepassingen van zuivel en bakkerijproducten tot biowetenschappen, huishoudelijke en persoonlijke verzorging.

In elk Plant iT- en brewmaxx-systeem is een industriespecifieke functionaliteit ingebouwd die gebaseerd is op technische kennis van de toepassing. Dit is allemaal out of the box beschikbaar, waardoor het sneller en eenvoudiger wordt om hoogwaardige besturingssystemen te bouwen die voldoen aan de behoeften van CPG-klanten.

Krachtiger in combinatie met EcoStruxure
Door Plant iT en brewmaxx in te zetten met het EcoStruxure-platform wordt het eenvoudiger om toegang te krijgen tot alle productiegegevens van de bedrijfsmiddelen, en om die gegevens te koppelen aan informatie uit bedrijfssystemen.

Bedrijfsgegevens kunnen worden opgenomen in operationele beslissingen, en operationele informatie kan worden opgenomen in zakelijke beslissingen. Het resultaat is één homogeen bedrijfsbeheersysteem. Het EcoStruxure-platform, inclusief Modicon M580-controllers, maakt het bijvoorbeeld nog eenvoudiger om CPG-productiegegevens te helpen bij het optimaliseren van proces- (of operationele) efficiëntie, flexibiliteit van de supply chain en energieduurzaamheid.

Door Plant iT en brewmaxx te verbinden met EcoStruxure krijgen CPG-fabrikanten toegang tot de inzichten die ze nodig hebben om de operationele effectiviteit aanzienlijk te verbeteren.

Enkele specifieke voordelen zijn:
  • Toegang tot onze uitgebreide industriekennis, waaronder bewezen referentiearchitecturen die helpen de systeemprestaties te verbeteren en de ontwerpkosten en -risico's te verlagen.
  • Plant iT- en brewmaxx-systemen worden geconfigureerd in plaats van vanaf nul geprogrammeerd, waardoor ontwerpfouten, kosten en time-to-market worden verminderd.
  • Plant iT en brewmaxx met MES en EcoStruxure helpen materiaalverlies/afval en herbewerking te verminderen.
  • De modulaire, open architectuur minimaliseert hoge investeringen vooraf en voorkomt complete systeemrevisies.
  • Het is een intuïtief, gebruiksvriendelijk systeem dat een snellere en efficiëntere opleiding en on-boarding van het personeel mogelijk maakt.
Het EcoStruxure-platform biedt ook toegang tot adviseurssoftware voor aanvullende inzichten in de sector, zoals:

EcoStruxure Augmented Operator Advisor
EcoStruxure Plant Advisor - Clean-in-Place

Beter samen
Plant iT en brewmaxx is een krachtig procesbesturingssysteem met MES, ontworpen om gemakkelijk te integreren met de huidige operationele en bedrijfssystemen. De combinatie van Plant iT en brewmaxx met EcoStruxure (inclusief Modicon M580 en advisor software) levert een nog effectiever productiebedrijfsmanagementsysteem op.

Ontdek hoe deze krachtige combinatie CPG-fabrikanten kan helpen te groeien en tegelijkertijd winstgevender en duurzamer te worden. Neem contact op met Leo Asselman voor meer informatie omtrent Plant IT of Brewmaxx.

www.se.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers