www.technologieenindustrie.com
NSK

Kleine auto's profiteren van het nieuwste elektrische stuurbekrachtigingsplatform

EPS systeem van NSK voldoet aan ISO 26262 specificatie

Kleine auto's profiteren van het nieuwste elektrische stuurbekrachtigingsplatform
NSK's nieuwste elektrische stuurbekrachtigingssysteem (EPS) voor de auto-industrie verschilt van de vorige versies in die zin dat het speciaal is ontwikkeld om te voldoen aan de functionele veiligheidsstandaard voor wegvoertuigen ISO 26262. Binnen ISO 26262 worden veiligheidsmaatregelen gedefinieerd voor complete elektrische en elektronische systemen en hun ontwikkelingsproces. De belangrijkste focus ligt bij voorschriften en aanbevelingen om mogelijke oorzaken van storingen zo goed als mogelijk uit te roeien. Dat leidt op zijn beurt tot de ontwikkeling van betrouwbare en veilige producten.

NSK moest bij de productie van zijn nieuwste EPS platform het gehele ontwikkelingsproces aanpassen aan de eisen van de ISO 26262. Tegelijkertijd werden meerdere onderdelen van het systeem, zoals sensoren en microcontrollers, robuuster ontworpen. Tegelijkertijd werden extra diagnosefuncties ingevoerd om een nog groter veiligheidsniveau te garanderen. Onafhankelijke audits bevestigen dat aan alle eisen van ISO 26262 is voldaan met NSK’s nieuwste EPS systeem.

Het nieuw ontwikkelde EPS platform voor installatie in kleine voertuigen biedt niet alleen verhoogde veiligheid en betrouwbaarheid, maar ook de behuizing is enorm verkleind. Dat verzekert  een vermindering van 10% in benodigde ruimte vergeleken met de bestaande varianten (de nieuwe EPS is 40% kleiner dan de eerste EPS van NSK). Het gebruik van halfgeleiders zonder behuizing en solid state relais zonder mechanische contacten maken de inzet van kleinere koelplaten mogelijk en  brengen het totaal aantal onderdelen naar beneden. Bijkomende voordelen van het nieuwe EPS platform van NSK zijn onder meer de integratie van de stuurhoeksensoren in de stuurkoppelsensoren. Daardoor vergroot hun compatibiliteit en hun potentieel om met een groot aantal stuurinrichtingen en bestuurderassistentiesystemen te communiceren.

NSK bestaande EPS systeem wordt over de hele wereld gebruikt in kleine voertuigen zoals de Toyota iQ, de Volkswagen Polo en Renault / Nissan-modellen. Het recentste EPS platform is niet alleen compatibeler en veiliger, maar designverbeteringen in de mechanische en elektrische apparatuur en bovenal in de software, zorgen voor een nog betere stuurbekrachtiging, wegligging en meer gebruiksgemak.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers