www.technologieenindustrie.com
Conrad News

Hoe u het energieverbruik kunt bewaken en verminderen

Ontdek de mogelijkheden voor kostenbesparingen met het Conrad Sourcing Platform. Dit platform is de ideale partner voor meer energiebewustzijn in bedrijven.

Hoe u het energieverbruik kunt bewaken en verminderen

Conrad Electronic is het alles-in-één platform voor zakelijke klanten die op zoek zijn naar mogelijkheden om het energieverbruik te bewaken en te besparen op energiekosten met een sterke partner aan hun zijde.

  • Bespaar op verlichting
  • Meet en evalueer verbruiksgegevens van machines en installaties
  • Analyseer snel en eenvoudig het elektriciteitsverbruik

Stijgende elektriciteitsprijzen, hogere verwarmingskosten en de wens om bij te dragen aan een beter milieu: allemaal redenen waarom steeds meer bedrijven energiebesparing belangrijk vinden en passende maatregelen nemen. Ontvang waardevolle informatie van het Conrad Sourcing Platform team over de mogelijkheden om energieverbruik te verminderen en blijvend te besparen op energiekosten.

Verbod op TL-lampen - onderneem nu stappen!
De overgang naar smart LED-technologie levert een enorm besparingspotentieel op. Veel bedrijven hebben dan ook waar mogelijk al een groot aantal lampen vervangen door LED. Sinds februari 2023 is het in de EU verboden spaarlampen en ringlampen te verkopen en vanaf augustus 2023 geldt dat ook voor bepaalde TL-lampen. Het is voor bedrijven zinvol om zich nu al voor te bereiden op de nieuwe situatie en de TL-lampen te vervangen zodat ze niet later tegen leveringsproblemen aanlopen. Een ander knelpunt: de lichtopbrengst van conventionele buizen is niet 1:1 overdraagbaar op die van de LED-versie. De stralingshoek is niet gelijk.

Het Conrad-team beveelt daarom een toepassingsspecifiek verlichtingsplan aan om hetzelfde verlichtingsniveau na de ombouw te garanderen. De toonaangevende fabrikant Ledvance ondersteunt dit met een breed scala aan LED-lampen en de juiste technologie voor slim lichtmanagement. Op het Conrad Sourcing Platform kunt u gratis een informatiebrochure downloaden over het vervangen van TL-buizen door LED-buizen. U vindt daar ook gedetailleerde informatie over alternatieve verlichtingsoplossingen voor de industrie, kantoortuinen en parkeergarages, en ook voor scholen en oefenlokalen.

Eenvoudig stroomverbruik meten: zo werkt dat!
Efficiëntie speelt een steeds belangrijkere rol bij de optimalisatie van energieverbruik en rendement. Daarom zijn veel bedrijven op zoek naar manieren om hun productiefaciliteiten te moderniseren of hun productieprocessen aan te passen. Ze mogen daarbij goed onderhoud van de systemen niet uit het oog verliezen. Exact meten en correct evalueren van energieverbruik van machines en installaties is de sleutel tot energie-optimalisatie. Chauvin Arnoux bijvoorbeeld ondersteunt dit met een uitgebreid aanbod aan bijscholingen in workshopvorm.

Deze gerenommeerde fabrikant heeft met zijn PEL-serie energie- en vermogensrecorders bovendien een voordelig en gebruiksvriendelijk meetinstrument in zijn assortiment voor metingen in het kader van de ISO 50001-norm. Deze instrumenten zijn ook verkrijgbaar op het Conrad Sourcing Platform.

Voltcraft heeft twee nieuwe energiekostenmeters ontwikkeld om snel en eenvoudig het elektriciteitsverbruik te meten. Steek de meter gewoon in het stopcontact en bekijk en evalueer alle relevante parameters als werkelijk vermogen, blindvermogen, schijnbaar vermogen en faseverschuiving. De Voltcraft SEM5000 heeft geen toegang tot het bedrijfs-IT-netwerk nodig. Het is dus mogelijk om eenvoudig en veilig het energieverbruik en de bijbehorende CO2-uitstoot te meten en kostenprognoses te maken. Het apparaat zet de meetwaarden op een SD-kaart voor verdere verwerking op een bedrijfs-PC.

De gegevensoverdracht is volledig onafhankelijk van bedrijfsnetwerken of mobiele apparaten. Bovendien is het mogelijk onderscheid te maken tussen dag- en nachtstroom. De SEM6000 heeft een Bluetooth-interface en is te bedienen met een iOS- of Android-app. Via die app is het mogelijk het stroomverbruik en de arbeidsfactor tot op drie decimalen nauwkeurig te meten en te bekijken. Bijzonder handig: op beide instrumenten verandert de LED-ring van kleur op basis van het gemeten vermogen.

Voor meer informatie over alle bovenstaande oplossingen voor energiebesparing en verbruikscontrole, klik hier.

www.conrad.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers