www.technologieenindustrie.com
Seco Tools

Seco versnelt de productie met Smart Software en Actionable Intelligence

In de snelle, kosteneffectieve, duurzame toekomst baant slimme software de weg naar een geoptimaliseerde productie en een betere besluitvorming.


Digitale technologie en slimme software hebben de bewerkingsindustrie al getransformeerd met ongekende toegang tot bruikbare data voor betere resultaten in minder tijd. Met een schat aan data die wordt gegenereerd uit allerlei productieprocessen moeten werkplaatsen begrijpen hoe ze die data in hun voordeel kunnen gebruiken. Progressieve fabrikanten kunnen nu nog meer voordelen behalen met software die voldoet aan de beloften van Industry 4.0.

Snelle toegang tot productgegevens
De afgelopen jaren hebben de bewerkingsindustrie laten inzien dat duurzame kostenbeheersing de sleutel is voor stabiliteit en overleving, zelfs in turbulente economische tijden. Tegelijkertijd realiseerde de industrie zich dat er snellere manieren nodig waren om nieuwe technologieën en hulpmiddelen te ontwikkelen die kunnen worden aangepast aan veranderende omstandigheden. Slimme software is een sleutel om deze ontwikkelingen responsief en effectief te maken. In sommige situaties kan het fabrikanten in staat stellen om bewerkings- en productieprocessen met maximaal 40% te optimaliseren, waardoor sommige herhaalde handmatige processen worden geëlimineerd.

Niet-gedigitaliseerde processen dwingen productiepersoneel om productinformatie handmatig op te zoeken, wat onnodig veel tijd kost en mogelijk geen nauwkeurige resultaten oplevert. Om bijvoorbeeld routinetaken op de werkvloer te verminderen, kan productiepersoneel met behulp van de Seco Assistant-smartphone-app het productpakket of de tool eenvoudig scannen. Hierdoor kunnen ze snel relevante productinformatie ontvangen of snijgegevens berekenen en geometrieën en kwaliteiten van verschillende leveranciers vergelijken.

Slimme manieren om voorraden te beheren
30% tot 60% van de voorraad gereedschappen zal waarschijnlijk ongecontroleerd zijn, ergens in de werkplaats rondslingeren of simpelweg door machines in overtollige hoeveelheden zijn gestapeld. Slimme software, zoals het Inventory Management-systeem, kan helpen dit probleem op een kosteneffectievere en veiligere manier aan te pakken.

Naast fysieke flexibiliteit ligt het voornaamste voordeel ervan in het monitoren van het gebruik van gereedschap en apparatuur en het vergroten van de verantwoordelijkheid van het personeel. Op deze manier helpen de systemen voor voorraadbeheer om de verspilde insteltijd vanwege verkeerd geplaatste items te verminderen en om waardevolle tools en bedrijfskritische items te volgen.

Minder menselijke betrokkenheid bij CAM-programmering
In de toekomst zullen slimme bewerkingstechnologieën waarschijnlijk de herkenning van functies in componenten mogelijk maken, snelle CAM-programmering bouwen en NC-codes aan machines leveren, wat tot 80% van de tijd bespaart op het gebied van technische voorbereiding. Niettemin zullen, als gevolg van de hoge complexiteit van sommige componenten zoals turbineschoepen en constructie-onderdelen, menselijke

intelligentie en technische expertise nog steeds nodig zijn. Engineering Services van Seco kan helpen bij het optimaliseren van nieuwe of bestaande complexe bewerkingsprocessen en het identificeren van hiaten in CAM-programmering.

"In een fabrieksnetwerk kan slimme software onnodige voorraad van materialen en gereedschappen elimineren, waardoor de voorraadkosten met 20% kunnen worden verlaagd," aldus Janardhan N., Engineering Services Solution Manager bij Seco Tools. "Met processen die zijn geoptimaliseerd voor efficiëntie door technologie die herhaalde handmatige processen van de productielijn verwijdert, kan de arbeidsproductiviteit oplopen tot 30% en de uitvaltijd van de machine met wel 50% dalen."

Ga voor meer informatie over procesoptimalisatie en maximaal gebruik van slimme software naar www.secotools.com.


Seco versnelt de productie met Smart Software en Actionable Intelligence
Seco Assistant App

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers