www.technologieenindustrie.com
NSK

NSK lagers leveren macro voordelen in microtoepassingen

Nu de markt voor micromobiliteit tot 2030 een hoge vlucht neemt, bevindt NSK zich in een uitstekende positie om OEM's te laten profiteren van deze groeiende vraag. De lagers die het bedrijf produceert hebben namelijk alle benodigde eigenschappen op het gebied van sterkte, warmtebehandeling en compacte afmetingen om elk project met producten als e-bikes, e-scooters of bakfietsen succesvol af te ronden.

Volgens een in augustus 2022 gepubliceerd rapport van marktonderzoekspecialist The Brainy Insights zal de wereldwijde markt voor micromobiliteit in 2030 202,41 miljard dollar (190,3 miljard euro) bedragen, wat neerkomt op een indrukwekkend groeipercentage (CAGR) van 17,45% tijdens de prognoseperiode 2022-2030. Met name het herstel van het internationale toerisme in de post-pandemische wereld stimuleert de vraag naar micromobiliteit en economische reismogelijkheden. Dit soort vervoer staat ook centraal in de plannen van opkomende ‘slimme’ steden. De verwachte groei is zo groot dat een aantal grote automobielfabrikanten momenteel overweegt zich ook op de micromobiliteitssector te richten.

Wanneer de vraag naar een oplossing groot is, moeten OEM’s uiteraard op zoek naar sterke technologiepartners die betrouwbare producten van hoge kwaliteit kunnen leveren tegen de achtergrond van bewezen prestaties in de toeleveringsketen. Lagerleveranciers vormen hierop geen uitzondering.

Bij e-mobiliteitstoepassingen worden speciale eisen gesteld aan de lagers. Neem bijvoorbeeld e-bikes. Deze zijn compact maar relatief zwaar belast, omdat ze grote krachten moeten weerstaan die worden uitgeoefend door de berijder, de aandrijving en de weg. In direct verband daarmee moeten de lagers ook nog eens compact zijn en toch behoorlijk sterk. Een andere eis is de noodzaak om het wrijvingskoppel te minimaliseren, zodat de e-bike gemakkelijk te hanteren is.

De eis van compacte afmetingen is nergens zo uitgesproken dan bij aandrijvingen voor e-bikes, die zo smal mogelijk moeten zijn en desondanks zowel een elektrische motor als een versnellingsbak moeten herbergen. Om aan deze ontwerpeis tegemoet te komen, kunnen OEM’s het gebruik van de bewezen dunringlagers van NSK overwegen, die bestand zijn tegen zowel hoge belastingen, als hoge koppels. NSK levert een brede range van zowel standaard, als op maat gemaakte dunringlagers, waarmee aan specifieke eisen van de klant kan worden voldaan.

Dunringlagers van NSK zijn voorzien van robuuste afdichtingen om het binnendringen van vocht en verontreinigingen als gevolg van zware wegomstandigheden te voorkomen, wat zorgt voor een maximale levensduur. Daarnaast zorgen hun soepele loop en wrijvingsarme eigenschappen voor meer rijcomfort en minimale geluidoverlast.

De inherente sterkte van NSK dunringlagers is te danken aan een aantal technische voorzieningen, zoals speciale materialen en warmtebehandeling, die vervorming onder belasting helpen voorkomen. Deze lagers zijn ook nuttig in toepassingen als elektrische mountainbikes, waar, vanwege het mogelijk veeleisende terrein, het lager op efficiënte wijze het koppel zonder wrijvingsverlies moet overdragen op de aandrijving.

Samenvattend dragen NSK dunringlagers in alle micromobiliteitstoepassingen bij aan productverkleining en een lichter gewicht. Bovendien verbeteren de lagers, door een lager wrijvingskoppel en minder koppelvariatie, de koppeloverdracht en zorgen ze voor een soepele rotatie, terwijl ze tevens hoge snelheden ondersteunen.

1) NSK dunringlagers zijn ideaal voor gebruik in micromobiliteitstoepassingen.


NSK lagers leveren macro voordelen in microtoepassingen
 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers