www.technologieenindustrie.com
Walter Tools News

WALTER INTRODUCEERT NIEUWE CBN-DRAAISOORT WBH20C VOOR BEWERKING VAN ISO H-MATERIAAL

Met wisselplaten van de nieuwe CBN-soort WBH20C presenteert Walter voor het eerst een door het bedrijf zelf ontwikkeld snijmateriaal.

WALTER INTRODUCEERT NIEUWE CBN-DRAAISOORT WBH20C VOOR BEWERKING VAN ISO H-MATERIAAL

De gereedschappen zijn verkrijgbaar als wisselplaat met volledige radius en V-geometrie met WL-vormsluiting en bij ISO-wisselplaten naar keuze met en zonder Wiper-geometrie. De CBN-wisselplaten met de nieuw ontwikkelde HiPIMS-coating hebben een unieke marktpositie. Op de coating (TiAlN-PVD met een deklaag van zirkoniumnitride), de hechting van de coating aan het CBN en de voorbewerking is octrooi aangevraagd. In combinatie met de eveneens door Walter ontwikkelde WL-vormsluiting bereiken de wisselplaten een buitengewoon hoge stabiliteit in de wisselplaatzitting. Dit vermindert microafbrokkelingen op de snijkant en zorgt voor een hogere standtijd en proceszekerheid: ideaal voor profieldraaien en dynamisch draaien.

De CBN-draaiwisselplaten zijn geschikt voor het nabewerken van gehard staal bij gladde bewerkingen en licht onderbroken sneden. Gebruik met koeling is mogelijk en wordt ook aanbevolen. Hierdoor hoeft in veel gevallen niet meer geschuurd te worden. Naast de hogere proceszekerheid is voor gebruikers vooral de slijtvastheid van de nieuwe soort interessant. Deze is het resultaat van de combinatie van ultrazuiver CBN en de nieuwe, uitstekend hechtende PVD-coating. De lichte deklaag optimaliseert de slijtageherkenning. Mogelijke toepassingsgebieden zijn ISO H-materialen tot 65 HRC zoals edelstaal en lagerstaal.

www.walter-tools.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers