www.technologieenindustrie.com
Softing Industrial Automation GmbH

Nieuwe functionaliteiten van de edge producten van Softing Industrial vereenvoudigen de integratie in IT oplossingen

De edgeConnector producten en de edgeAggregator van Softing Industrial bieden een reeks functionaliteiten in versie 3.40 die de integratie in IT oplossingen veel eenvoudiger maken.

Nieuwe functionaliteiten van de edge producten van Softing Industrial vereenvoudigen de integratie in IT oplossingen

De edge producten van Softing Industrial vereenvoudigen integratie in IT oplossingen.

De Docker-gebaseerde softwaremodules van Softing's edgeConnector productfamilie bieden toegang tot procesdata in SIMATIC S7, SINUMERIK 840D en Modbus TCP besturingen. De edgeAggregator, die ook Docker-gebaseerd is, biedt een OPC UA data-integratie laag gecombineerd met een Docker-gebaseerde IoT edge oplossing. Hiermee kunnen verschillende OPC UA servers van het automatiseringsniveau worden samengevoegd met hun bijbehorende adresruimtes. De geaggregeerde data kunnen vervolgens via een consistente OPC UA interface beschikbaar worden gesteld aan IT applicaties.

Versie 3.40 van de edge producten bevat een aantal nieuwe functies die de integratie met standaard Docker IT oplossingen aanzienlijk vereenvoudigen. Het gaat om:
• Metriek-ondersteuning voor Prometheus – dit maakt het verzamelen en analyseren van metriek met behulp van de Prometheus querytaal mogelijk. Metriek kan worden opgeslagen in toepassingen als Prometheus en beschikbaar worden gesteld voor zoekopdrachten. Ook bestaat de mogelijkheid om waarschuwingen te sturen op basis van de verzamelde metriek.

• Logging voor containerbeheerplatforms zoals Kubernetes en Portainer - dit streamt logging-informatie naar de standaard output interface van een Docker container en kan worden gebruikt door containerbeheerplatforms, zoals Kubernetes of Portainer.

• Ondersteuning voor LDAP (Lightweight Directory Access Protocol) – dit maakt integratie met centraal gehoste authenticatieoplossingen mogelijk.

• Ondersteuning voor het nieuwste MQTT protocol versie 5 en MQTT Store and Forward en MQTT Trigger Enhancement. Store and Forward garandeert bescherming tegen dataverlies. Als de verbinding wordt onderbroken, worden de data tijdelijk opgeslagen en automatisch weer overgedragen, nadat de verbinding is hersteld. Met de MQTT Trigger Enhancement kunnen uitgebreide en complexe triggers voor MQTT berichten worden aangemaakt dankzij de nieuwe ondersteuning van LUA scripts.

Met versie 3.40 van zijn edge producten blijft Softing Industrial zich inzetten om connectiviteit op het raakvlak van OT en IT te verbeteren en het gebruik van standaard IT management- en monitoringoplossingen te vereenvoudigen.

Op de Hannover Messe, 17 tot 21 april 2023, presenteert Softing Industrial de edge producten in hal 015, stand F48.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers