www.technologieenindustrie.com
PH HORN News

Hoorn geoptimaliseerd voor draaibanken van het Zwitserse type

Het toepassingsgebied van gereedschapssystemen is gegroeid en vereist verdere ontwikkeling en aanpassing voor de hedendaagse bewerkingsprocessen.

Hoorn geoptimaliseerd voor draaibanken van het Zwitserse type
Voor gebruik in langsdraaimachines heeft Horn de klemming van het indexeerbare inzetstuk type S224 herzien.

Paul Horn GmbH is nooit gestopt met het voortdurend ontwikkelen en optimaliseren van de bestaande productportefeuille. Tegelijkertijd heeft Horn bijna 100 procent van de waardecreatie in de eigen productie geïntegreerd. Het groevenproces met indexeerbare beitelplaatjes is onmisbaar geworden in de moderne productie. Radiale groeven, afsteken, axiale groeven en inwendige groeven met een µ-nauwkeurigheid maken nu deel uit van het dagelijks leven in de verspanende industrie. Voor dergelijke bewerkingen vertrouwt Horn onder meer op het S224 bewerkingssysteem.

Voor gebruik in langsdraaimachines heeft Horn de klemming van het indexeerbare inzetstuk type S224 herzien. Om de houder niet te hoeven verwijderen voor het draaien of verwisselen van het inzetstuk, hebben de Horn-ingenieurs de klemschroef naar de zijkant verplaatst. Het klemmen gebeurt nu via een doorlopende excentrische as. Hierdoor kan het inzetstuk snel aan beide zijden van de houder worden vastgeklemd zonder het te moeten verwijderen.


Hoorn geoptimaliseerd voor draaibanken van het Zwitserse type
Met dit Horn inzetstuk type S224 type inzetstuk is het niet nodig te investeren in speciale snelwisselsystemen.

Bovendien maakt dit type insert ook de investering in speciale snelwisselsystemen overbodig. Voor de gebruiker is er naast de eenvoudige bediening met een momentsleutel het voordeel van minder machinestilstand door kortere insteltijden. Horn biedt het houdersysteem in linker- en rechteruitvoering als 16 mm x 16 mm vierkante schachthouder uit voorraad aan. Alle varianten van de houder zijn uitgerust met een interface voor de interne koelmiddeltoevoer van boven en onder.

www.horn-group.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers