www.technologieenindustrie.com
Conrad News

Nieuwe multifunctionele tester van Megger

De MFT-X1 is een innovatieve multifunctionele tester die het testen van elektrische veiligheid eenvoudiger en betrouwbaarder maakt, beschikbaar op het Conrad Sourcing Platform.

Nieuwe multifunctionele tester van Megger
  • Configureerbare automatische RCD-testprocedures
  • Lusimpedantiemetingen in hoge resolutie met betrouwbaarheids-indicator
  • Batterij verwisselen zonder gereedschap

Dit is slechts een van de vele toepassingsmogelijkheden. Snellere en reproduceerbare testresultaten en minimaliseren van downtime besparen tijd en geld en geven bedrijven daardoor een duidelijk concurrentievoordeel.

True Loop-impedantietesten met gepatenteerde Confidence Meter-technologie
De resultaten van de MFT-X1 zijn betrouwbaar. Meggers gepatenteerde technologie voor betrouwbaarheidsindicatoren, de Confidence Meter, ondersteunt alle lusimpedantiemetingen, toont de voortgang van de lusmeting en geeft aan of de stroomketen ruis heeft. Het instrument verwijdert foutieve waarden zodat het meetresultaat altijd stabiel en consistent is. Dankzij de Confidence Meter is het ook realistisch mogelijk lage impedanties te meten met de tweedraads testaansluitingen en hogestroomtesten. Dit is precies de reden waarom het ontwikkelteam van Megger in het lage impedantiebereik van de MFT-X1 de resolutie heeft geoptimaliseerd van 0,01 ohm naar 0,001 ohm en de stroomberekening heeft uitgebreid tot 50 kA.

Configureerbare RCD-testprocedures
Met de MFT-X1 is het mogelijk RCD-testen te automatiseren en te configureren. Afhankelijk van wat nodig is voor een bepaalde testprocedure, selecteert de gebruiker een hele testserie of afzonderlijke elementen van een aardlekschakelaar. Aanvullende ramptesten optimaliseren en vereenvoudigen het testproces. De MFT-X1 in combinatie met de Megger EVCA-adapter biedt de mogelijkheid inbedrijfstellings- en onderhoudsmetingen aan alle bekende EV-laders uit te voeren en motoren, machines en generatoren te keuren.


Nieuwe multifunctionele tester van Megger

Accu is eenvoudig zonder gereedschap te verwisselen
De MFT-X1 heeft de eenvoudigste en snelste manier die er bestaat om accu te vervangen: dankzij het nieuwe accusysteem is het NiMH-accupack eenvoudig te vervangen. Maar dat is nog niet alles. Het apparaat werkt zowel op het Megger lithium-ionaccupack als op oplaadbare AA NiMH- of alkalinebatterijen. De accu's zijn in een handomdraai te vervangen door de AA-draagmodule. Intelligente chiptechnologie optimaliseert de nauwkeurigheid van de laadstatusweergave van het lithium-ionaccupack. Het beste daaraan: er is geen gereedschap nodig om de accu's of batterijen te vervangen.

Eenvoudig en handig in gebruik
Ook de bediening van het meetapparaat is op de praktijk afgestemd. De draaiknoppen en sneltoetsen zijn ook met handschoenen aan nauwkeurig te bedienen. Bij moeilijke lichtomstandigheden is het mogelijk het display op zwart-wit in te stellen. Dat verbetert de leesbaarheid. Meetwaarden zijn heel gemakkelijk op te slaan via een Android- of iOS-apparaat met Bluetooth.

De gegevens gaan rechtstreeks naar de nieuwe Megger Certsuite-cloud en kunnen daar direct verder worden verwerkt. De MFT-X1 is ook nooit lang buiten gebruik voor een systeemupdate. Op de Megger-website is het nieuwste systeembesturingsbestand te downloaden. Zet dit op een microSD-kaart en update het meetinstrument hiermee.

Meer informatie is hier beschikbaar.

www.conrad.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers