www.technologieenindustrie.com
Seco Tools

De Seco JS754 Stub-serie biedt veelzijdigheid en waarde bij het frezen van moeilijkere materialen

Om de uitdagingen van moeilijke en instabiele bewerkingsomstandigheden als gevolg van lange uitsteeklengtes van gereedschap aan te pakken, hebben de frezen uit de Seco JS754 Stub-serie korte uitsteeklengten die de waarde van de gereedschappen maximaliseren terwijl de standtijd met 20 tot 40% wordt verlengd.


De frees met vier snijtanden is ontworpen voor freesdraaimachines en multi-tasking-machines en bevat de in de industrie bewezen JS754-snijgeometrie en unieke HXT-coating voor bewerkingen met hoge prestaties. Dit ontwerp maakt de Seco JS754-serie ideaal voor moeilijke toepassingen waarbij gebruik wordt gemaakt van de materialen ISO M (roestvast staal) en S (hittebestendige superlegeringen en titanium). De kortere lengte van de JS754 Stub zorgt voor extra kracht en trillingscontrole voor een grotere gereedschapstabiliteit bij het bewerken met hoofd- of subspindels, evenals met freeskoppen en aangedreven gereedschappen.

Ideaal voor opstellingen met minimale speling
Veel CNC freesdraaimachines en multi-tasking-machines zijn ontworpen met een beperkt bewerkingsbereik waarbij het gebruik van langere frezen niet mogelijk is. De korte uitsteeklengte van de JS754 Stub-serie vereist minder ruimte in de sub- of 2e spindels van deze machines. Deze serie frezen biedt bewegingsvrijheid om eenvoudig rond werkstukken te manoeuvreren met een grotere stabiliteit van het gereedschap in deze krappe werkruimten. Hierdoor kunnen werkplaatsen de voordelen van machines voor freesdraaien en multitasken maximaliseren, zoals kortere insteltijden en een verbeterde kwaliteit van de onderdelen.

De JS754 Stub-serie wordt aangeboden in zowel facet- als hoekradiusconfiguraties in diameters van 3 mm tot 16 mm en is verkrijgbaar in cilindrische en Weldon-schachten.

"Binnen alle productiesegmenten, met name in de algemene bewerking en de ruimtevaart, zorgt productieomgeving met hoge mix/lage volumes (HMLV) voor een steeds grotere behoefte aan automatisering en efficiëntie, waaraan meestal wordt voldaan door freesdraai- en multi-tasking-machines," aldus Rob Mulders van Seco Tools. "De JS754 Stub-serie draagt bij aan een aanzienlijke flexibiliteit bij de productie van onderdelen met één opstelling, die deze multifunctionele machines bieden."

Minder afval van de frees
Door de kortere snijlengte zorgen de JS754 Stub-frezen voor volledige ingrijping van de frees over de gehele lengte van het gereedschap. Dit maximaliseert het gebruik van snijkanten, wat helpt het afval van hardmetaal te verminderen voor een verbeterde efficiëntie en een grotere duurzaamheid.

Neem voor meer informatie over de kenmerken en specificaties van de JS754 Seco Stub-serie contact op met een lokale Seco-vertegenwoordiger of ga naar https://www.secotools.com/article/123679.


De Seco JS754 Stub-serie biedt veelzijdigheid en waarde bij het frezen van moeilijkere  materialen
Seco JS754 Stub Series End Mills

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers