www.technologieenindustrie.com
Pilz News

Traploos instelbare mutingarmen voor veiligheidslichtschermen PSENopt II van Pilz - zeer flexibele muting voor meer productiviteit!

Voor de veiligheidslichtschermen PSENopt II biedt Pilz nu nieuwe typen mutingarmen aan, waarmee de mutingfunctie voor het eerst volledig flexibel kan worden ingesteld.

Traploos instelbare mutingarmen voor veiligheidslichtschermen PSENopt II van Pilz - zeer flexibele muting voor meer productiviteit!

Dit komt doordat de sensoren van de mutingarmen nu volledig vrij en dus individueel via een traploze instelling kunnen worden gepositioneerd – voor L-, T- en X-muting. Deze maximale flexibiliteit zorgt voor ononderbroken productieprocessen, aangezien onnodige stilstandtijden worden voorkomen. Dit zorgt voor een hoge productiviteit in bijvoorbeeld de verpakkingssector of de logistiek.

De mutingarmen van Pilz worden rechtstreeks op de veiligheidslichtschermen PSENopt II of op de beschermkolom van het lichtscherm gemonteerd.

Traploze instelling voor verschillende beschermingsvelden
De bevestiging gebeurt via groefstenen, die nu (dit is nieuw) horizontaal langs de volledige groef van het veiligheidslichtscherm of op de beschermingszuil kunnen worden aangebracht. Dit betekent dat de gewenste hoogte nu afzonderlijk kan worden gekozen, aangezien dit een traploze instelling mogelijk maakt. De posities van de mutingsensoren kunnen daarbij worden vastgesteld volgens de norm IEC 62046. Zo kunnen talrijke configuraties veilig en met grote flexibiliteit worden gerealiseerd. Gebruikers profiteren, omdat verschillende beschermingsvelden kunnen worden geconfigureerd voor zowel L-, T- als X-muting. Op die manier kunnen eisen toepassingsspecifiek worden geïmplementeerd. Afhankelijk van de toepassing is een complete set accessoires met mutingsensoren en reflectoren beschikbaar. Aanpassingen op elk moment - ook achteraf - flexibel worden doorgevoerd.

Ook geschikt voor het meest intensieve gebruik
De veiligheidslichtschermen uit de productfamilie PSENopt II bieden vinger-, hand- en lichaamsbescherming voor toepassingen tot PL e volgens EN ISO 13849. Ze zijn verkrijgbaar in lengtes van 150 mm tot 1800 mm. Net als de veiligheidslichtschermen zijn de mutingarmen dankzij hun robuuste ontwerp uiterst ongevoelig voor schokken, botsingen en trillingen. Dit maakt ze optimaal geschikt voor gebruik in zware industriële omgevingen. Ze hebben een schokbestendigheid van 10 g - d.w.z. ze voldoen aan versnellingen tot 10 g en dus aan een schokbelasting overeenkomstig de norm EN 60068-2-27.

Oplossingspakket voor efficiënte muting
Met name bij de aanvoer en afvoer van materiaal of bij de material handling in de mens-robot-collaboratie (MRC) maakt het muting-oplossingspakket, bestaande uit de veiligheidslichtschermen PSENopt II, de bijbehorende mutingarmen en de veilige kleine besturing PNOZmulti 2 van Pilz een efficiënte productie zonder onnodige stilstand mogelijk. In de softwaretool PNOZmulti Configurator voor kleine besturingen zijn functiebouwstenen voor mutingtoepassingen met de veiligheidslichtschermen PSENopt II beschikbaar. Toepassingen zoals de bewaking van transportbanden en palletiseermachines of het regelen van de uitloop van pakketten kunnen zo nog toepassingsspecifieker en productiever worden uitgevoerd.

Meer informatie over de veiligheidslichtschermen voor lichaamsbescherming vindt u hier.

www.pilz.com
 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers