www.technologieenindustrie.com
NSK

Staalfabriek oogst succes met het gebruik van NSK lagers

NSK adviseerde het gebruik van lagers met een 200% langere levensduur dan de units die ze vervingen. Dit advies leverde de fabriek een jaarlijkse besparing op van € 159.933.


Staalfabriek oogst succes met het gebruik van NSK lagers

Om de oorzaak van het probleem te achterhalen, voerde het engineeringteam van NSK een technische applicatieanalyse uit, waaruit bleek dat de problemen voornamelijk te wijten waren aan de zware bedrijfsomstandigheden. Hoge belastingen en onvoldoende smering maakten het nog erger. Gewapend met deze informatie adviseerde NSK het gebruik van een speciaal tweerijig tonlager met een geoptimaliseerd intern ontwerp dat gebruik maakt van het bedrijfseigen Super Tough (STF) staal.

Duurzaamheid, zelfs onder extreme bedrijfsomstandigheden, is in staalfabrieken een kritische voorwaarde voor lagers. Betrouwbaar en continu bedrijf van rolcomponenten, bestand tegen zware belastingen en grote hitte onder omstandigheden met water en kalkaanslag, is van vitaal belang voor het realiseren en daarbij verhogen van de productiecapaciteit. De NSK lagers van STF of TF staal zijn uitstekend bestand tegen deze zware bedrijfsomstandigheden en bieden een lange levensduur en superieure bestendigheid tegen slijtage, vastlopen en hitte.

Uit een test in de staalfabriek bleek dat de nieuwe lagers een twee keer zo lange levensduur bieden. Minder productiestilstand, minder onderhoudswerk, minder vervangende lagers en ander materiaal resulteerde voor de staalfabriek tot een jaarlijkse kostenbesparing van € 159.933.

NSK levert een complete productlijn voor staalfabrieken van uiterst betrouwbare lagers met een lange levensduur die de productiviteit verhogen en de onderhoudskosten verlagen. Daaronder lagers die niet alleen bestand zijn tegen zware en schokbelastingen en trillingen, maar ook tegen bedrijfssnelheden variërend van extreem langzaam tot zeer hoog, in combinatie met hoge versnellingen en vertragingen.

De NSK TF serie lagers biedt uitstekende taaiheid en levensduur onder zware bedrijfsomstandigheden dankzij een superieure weerstand tegen slijtage, vastlopen en hitte.

www.nskeurope.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers