www.technologieenindustrie.com
Walter Tools News

WALTER MAAKT ZIJN PROGRAMMA MET UNIVERSELE VHM-FREZEN COMPLEET

Met de Xill tec® frezen MC230 en MC233 Advance had Walter al twee series VHM-frezen gepresenteerd die krachtig en universeel inzetbaar zijn.

WALTER MAAKT ZIJN PROGRAMMA MET UNIVERSELE VHM-FREZEN COMPLEET

Voor alle ISO-materialen P, M, K, N en S alsook voor alle gangbare ruwfrees- en nabewerkingen en freesstrategieën. In de tweede introductiestap voltooit de gereedschapsfabrikant uit Tübingen nu zijn assortiment: met twee- tot achtkantige Xill tec® frezen met diameters van 2 tot 25 mm en snijkantlengtes van 1 tot 5 × Dc. Met lange uitvoeringen speelt Walter in op de trend naar dynamisch frezen als standaardtoepassing op universeel gebied. Een van hun grote voordelen is dat de gehele gereedschapslengte - met dienovereenkomstig hogere materiaalafname - kan worden gebruikt . Daarnaast zijn er nog verschillende geometrieën, elk ontwikkeld voor een specifieke toepassing, een materiaal of bewerkingsstrategie.

De Xill·tec® basisserie MC230 Advance wordt aangevuld met de eveneens nieuwe Xill·tec® frezen uit de serie MC233 Advance. Deze zijn ontworpen met spaanbrekers en zijn daarom geschikt voor grote spaanvolumes, bijvoorbeeld bij het dynamisch ruwfrezen. Dus voor toepassingen waarbij het belangrijk is om de spanen ondanks de lange snijkanten kort te houden en veilig af te voeren. Beide frezen hebben een standtijd die ongeveer 30 procent langer is dan die van hun concurrenten bij dezelfde snijsnelheid, hetzelfde materiaal en hetzelfde snijvolume. Doorslaggevend hierbij zijn geometrieën waarvan de ongelijke spiralen zijn afgestemd op het aantal tanden en de snijkantlengte, in combinatie met de nieuwe, taaie universele soort WK40TF met TiAlN-coating. Deze werd door Walter speciaal ontwikkeld en geproduceerd voor de Xill tec® VHM-freesgereedschappen.

www.walter-tools.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers