www.technologieenindustrie.com
Walter Tools News

NIEUWE WALTER-COATING VOOR X·TREME EVO PLUS-BOOR DC180 SUPREME

Walter brengt met de nieuwe Walter X·treme Evo Plus-boor een nieuw gereedschap uit de productserie DC180 Supreme op de markt.

NIEUWE WALTER-COATING VOOR X·TREME EVO PLUS-BOOR DC180 SUPREME

De speciaal voor boorgereedschappen ontwikkelde coatingstechnologie Krato·tec™ biedt de VHM-boor een groot marktpotentieel. Want de door Walter zelf ontwikkelde soort WJ30EZ met AlTiN-meerlaagse coating maakt maximale snijsnelheden mogelijk en zorgt ervoor dat de boor tegelijkertijd universeel inzetbaar is in alle ISO-materialen van de groepen P, M, K, N, S en H. In een marktvergelijking verlengt de DC180 Supreme de standtijd met ongeveer 50 procent. De boor met inwendige koeling kan zowel met emulsie alsook met olie of nevelsmering worden gebruikt. De geometrie met een rechte snijkant zorgt voor een hoge stabiliteit en proceszekerheid. Walter biedt de DC180 Supreme met Ø 3–20 mm voor een groot aantal toepassingen aan.

Walter heeft de DC180 Supreme standaard in de afmetingen 3 × Dc (volgens DIN 6537 kort) en 5 × Dc (volgens DIN 6537 lang) in het assortiment. De gereedschapsspecialist biedt via de Walter Xpress-service speciaal gereedschap met tussenmaten en boren met fase aan met een kortere levertijd (maximaal drie weken). De Walter Xtreme Evo Plus-boren van de serie DC180 maken deel uit van productlijn Supreme. Deze is opgezet voor grote aantallen en boorvolumes. Door de lange standtijd, hoge productiviteit en slijtvastheid in veeleisende toepassingen verlaagt de DC180 Supreme kosten en is bijzonder geschikt voor moeilijke bewerkingen van ISO M- en S-materialen, bijvoorbeeld in de lucht- en ruimtevaartindustrie. Het gereedschap is ook geschikt voor toepassingen met een groot aantal boringen, bijvoorbeeld in de automobiel- en toeleveringsindustrie. Andere toepassingsgebieden zijn de algemene machinebouw, gereedschaps- en matrijsvervaardiging en de energiesector.

www.walter-tools.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers