www.technologieenindustrie.com
Schneider Electric News

Schneider Electric start Sustainability School voor het bedrijfsleven

Het driedelige programma van de Schneider Electric Sustainability School is gratis beschikbaar voor bedrijven over de hele wereld. Deelnemers leren hoe ze hun bedrijven toekomstbestendig maken en sneller kunnen verduurzamen.

Schneider Electric start Sustainability School voor het bedrijfsleven

Schneider Electric kondigt aan dat bedrijven zich vanaf vandaag kunnen inschrijven voor de Schneider Electric Sustainability School. Het digitale platform is gratis toegankelijk en biedt een reeks interactieve cursussen die bedrijven helpen om hun duurzaamheidsprestaties te verbeteren. De Schneider Electric Sustainability School was al eerder beschikbaar voor de eigen medewerkers zodat zij konden leren hoe ze het partnerecosysteem van het bedrijf beter konden ondersteunen op weg naar een duurzamere toekomst.

Zakelijke mogelijkheden van decarbonisatie
Het Klimaatakkoord van Parijs uit 2015 heeft in de hele economie een beweging teweeg gebracht om de koolstofuitstoot te verminderen of te elimineren. Daarnaast laat recent onderzoek van Gartner zien dat 87% van de bedrijfsleiders verwacht dat hun uitgaven voor duurzaamheid de komende twee jaar stijgen.

Ondanks deze groeiende inzet voor decarbonisatie blijft een aanzienlijke kennis- en vaardigheidskloof een belemmering voor vooruitgang. Bovendien vertrouwen bedrijven steeds meer op partners met expertise op het gebied van duurzaamheid om hen te ondersteunen bij de verduurzaming van hun operatie. Schneider Electric plaatst duurzaamheid in de kern van zijn activiteiten om een positieve, blijvende impact op de planeet en de maatschappij te bereiken. Met Electricity 4.0 als kern van het programma van de Sustainability School laat het bedrijf zijn toewijding aan een duurzamer bedrijfsleven zien. Schneider Electric wil partners ondersteunen bij het versnellen van klimaatacties via de kernpijlers strategie, digitalisering en decarbonisatie.

Omdat mkb-organisaties vaak niet de kennis en middelen hebben om klimaatdoelstellingen vast te stellen, effecten te meten, vooruitgang te benchmarken en hierover te rapporteren, is een uitgebreid trainingsplatform ontworpen om hen te ondersteunen bij de start van hun decarbonisatieproces. In drie hoofdstukken wordt een reeks onderwerpen behandeld, van energie-efficiëntie en hernieuwbare energie tot de circulaire economie en duurzaam vervoer
  • Hoofdstuk 1: Understanding sustainability and the risks involved [inschrijving nu open] - In het eerste hoofdstuk leren de deelnemers de basisprincipes van duurzaamheid, inclusief de wetenschap en het jargon erachter en waarom het voor bedrijven cruciaal is om ESG-factoren serieus te nemen.
  • Hoofdstuk 2: Discover how to take sustainable action as a company [beschikbaar Q3 2023] - Het tweede hoofdstuk gaat over hoe bedrijven een decarbonisatiestrategie kunnen ontwikkelen, inclusief informatie over eenvoudig te implementeren instrumenten die ze kunnen ondersteunen bij het decarboniseren van hun eigen activiteiten en die van hun klanten.
  • Hoofdstuk 3: Leverage sustainable skills to increase business opportunities [beschikbaar Q1, 2024] - Het derde hoofdstuk geeft een samenvatting van de belangrijkste kennis en tools die tijdens het programma zijn geleerd - van energie-efficiëntie tot decarbonisatie - om de deelnemers te helpen de theorie in praktijk te brengen.
"De Sustainability School voor partners bewijst dat bedrijven niet alleen zaken kunnen doen die beter zijn voor de planeet, maar dat ze daardoor ook hun prestaties fundamenteel kunnen verbeteren", aldus Sorouch Kheradmand, Head of Partner Sustainability bij Schneider Electric. "Met trots kondigen we de lancering van onze nieuwe online cursussen aan die zijn ontworpen om individuen en organisaties te trainen en te inspireren om duurzamer te opereren. Duurzaamheid is de kern van ons bedrijf, en we geloven dat onderwijs de sleutel is tot verandering en het creëren van een duurzamere toekomst."

www.se.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers