www.technologieenindustrie.com
Kipp News

POSITIONEERBUSSEN MET STATUSSENSOR VAN KIPP

Positioneerbussen en bevestigingshulzen met statussensor maken een centrale positiecontrole van stel- en kogelvergrendelingsbouten in het productieproces mogelijk.

POSITIONEERBUSSEN MET STATUSSENSOR VAN KIPP

Positioneerbussen zijn een montagepunt voor boutvormige bedienings- en vergrendelingselementen, waarin ze stevig en exact kunnen vastklikken.

Bij de positioneerbussen met toestandsensor is er een variabel instelbare sensor aan de bus bevestigd. Dankzij deze sensor kan elektronisch worden aangevraagd of er een bout in de positioneerbus zit of niet. Bij het gebruik van meerdere bussen kan worden vastgesteld in welke daarvan het bedienings- of vergrendelingselement zich bevindt.

Positioneerbussen in combinatie met een toestandsensor maken een bedieningsafhankelijke procesbesturing mogelijk. Bovendien kan worden gegarandeerd dat het bedienings- of vergrendelingselement zich op de gewenste plaats bevindt. Bijvoorbeeld bij de formaataanpassing van verpakkingsmachines.


POSITIONEERBUSSEN MET STATUSSENSOR VAN KIPP

De belangrijkste feiten im op een rij:
  • Variabel: De serie omvat stalen of roestvrijstalen positioneerbussen, roestvrijstalen opnamebussen en roestvrijstalen opnamebussen voor kogelblokkeerpennen met draaibediening.
  • Aanpasbaar: In de positioneer- en opnamerbussen is standaard een inductieve sensor ingebouwd, die variabel kan worden ingesteld door middel van een klemmoer.
  • Betrouwbaar: De sensoren hebben een twee meter lange, drieaderige PVC-kabel die de door de sensor verwerkte signalen doorgeeft aan de machinebesturing.
  • Individueel: De variant voor zelfmontage heeft een klemmoer voor montage van een in de handel verkrijgbare inductieve sensor met een diameter van 3 mm.

www.kipp.be

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers