www.technologieenindustrie.com
Pyroguard News

OPTIMALE COMBINATIE VAN STIJL EN BRANDVEILIGHEID IN DUBLIN'S FITZWILLIAM STREET

Bij de zoektocht naar de ideale combinatie van brandveiligheid en esthetiek kwamen het Pyroguard Protect brandwerend glas en het minimalistische stalen kozijn van Jansen naar voren als ideale oplossingen voor de bouw van een nieuw kantoor aan Dublin's iconische Fitzwilliam Street Lower.

OPTIMALE COMBINATIE VAN STIJL EN BRANDVEILIGHEID IN DUBLIN'S FITZWILLIAM STREET

Het ‘Fitzwilliam Project’ in Dublin heeft de aandacht getrokken van velen in de architectuur- en designwereld. Het gaat hier over de restauratie en herontwikkeling van een aantal monumentale panden voor ESB, het Ierse staatsenergiebedrijf. Deze restauratie en gebruiksaanpassing heeft bijgedragen aan het herstel van het authentieke 18de-eeuwse straatbeeld. Fitzwilliam Street Lower is hiermee de langste en ononderbroken straat in zijn soort in Europa. Het ontwikkelingsproject, met een oppervlakte van 45.000 m2 , omvatte ook de bouw van een nieuw kantoorgebouw van zeven verdiepingen, ontworpen door Grafton Architects en O'Mahony Pike.

De KCC Group heeft nauw samengewerkt met de architecten, ontwerpteams, aannemers en de opdrachtgever om een reeks beglazingsoplossingen voor dit befaamde project te leveren. Een daarvan was het ontwerp en de installatie van brandwerende interne deuren en schermen in de lift- en entreelobby's op elke verdieping. Zo ontstond compartimentatie van het nieuwe kantoorgebouw, met een brandprestatie tot wel 90 minuten.

Compartimentatie is een belangrijk onderdeel van een passieve brandbeveiligingsstrategie. Hierbij wordt het gebouw opgesplitst in een reeks brandveilige compartimenten. Dit zorgt er niet alleen voor dat de verspreiding van een brand kan worden beperkt, maar het creëert ook veilige ontsnappingsroutes voor de aanwezigen en een veilige toegangsroute voor de hulpdiensten in geval van brand.


OPTIMALE COMBINATIE VAN STIJL EN BRANDVEILIGHEID IN DUBLIN'S FITZWILLIAM STREET

Voor een goede balans tussen veiligheid en esthetiek werd er naast het stalen kozijnsysteem van Jansen voor deuren en schermen ook gekozen voor een combinatie van Pyroguard Protect brandwerend glas EI60 en EI90, waarmee respectievelijk 60 en 90 minuten brandwerendheid wordt gecreëerd.

David Skelly, directeur bij KCC Group, zei over het project: “In samenwerking met Jansen en Pyroguard werden deze beglazingssystemen en schermen niet alleen ontworpen voor hun minimalistische esthetiek en optimale lichtdoorlatende vermogen, maar vooral om te voldoen aan de brandstrategie van het gebouw. Dankzij Pyroguard Protect brandwerend glas was het mogelijk om op elke verdieping en in elke lobby brandveilige ruimtes te creëren, waardoor toekomstige bewoners en gebruikers beschermd worden."

Naast brandbeveiliging bieden de producten van Pyroguard ook een aantal andere kwaliteiten die waardevol zijn gebleken voor dit project, zoals Andy Lake, Sales Director UK & IRE bij Pyroguard uitlegde.


OPTIMALE COMBINATIE VAN STIJL EN BRANDVEILIGHEID IN DUBLIN'S FITZWILLIAM STREET

"Door onze technische kennis en de multifunctionele mogelijkheden van ons brandwerende glas te combineren konden we KCC Group een oplossing bieden met een hoge impactweerstand en uitstekende akoestische prestaties – twee eigenschappen die van vitaal belang zijn als je bedenkt het hier gaat om de centrale lobby's van een druk kantoorgebouw.”

Pyroguard Protect is een serie gehard brandwerend glas voor zowel interne als externe toepassingen. Het glas biedt integriteit en warmte-isolatie gedurende 30-120 minuten (EW-classificatie) en 30-180 minuten (EI-classificatie). Het glas kent ook een 1B1 impactbestendigheid, hoogwaardige akoestiek en uitstekende UV-stabiliteit.

Het ‘Fitzwilliam Project’ werd in 2022 voltooid en kort daarna werd het ESB-hoofdkwartier in Dublin officieel in gebruik genomen. Ga voor meer informatie naar: https://www.pyroguard.eu/nl/case-studies/esb-fitzwilliam-street-ierland/.

www.pyroguard.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers