www.technologieenindustrie.com
Softing Industrial Automation GmbH

OPC UA Tunnel verbetert veiligheid voor OPC Classic communicatie

Versie 5.30 van dataFEED OPC Suite van Softing Industrial heeft twee nieuwe functies: een OPC UA Tunnel om de beveiliging voor OPC Classic communicatie te verbeteren, en ondersteuning voor InfluxDB databases.

OPC UA Tunnel verbetert veiligheid voor OPC Classic communicatie

OPC UA Tunnel verbetert de veiligheid voor OPC Classic-communicatie


De dataFEED OPC UA Tunnel is een nieuw onderdeel van de dataFEED OPC Suite van Softing Industrial. Het maakt eenvoudige en veilige toegang tot OPC Classic servers over netwerkgrenzen en firewalls mogelijk. Een DCOM configuratie is niet langer nodig. Configuratie van de twee tunneleinden gaat snel en eenvoudig met behulp van Export/Import. De beveiligingsmechanismen van de OPC UA standaard, waaronder authenticatie van gebruikers door middel van certificaten en ondertekening en versleuteling van data, garanderen maximale bescherming. De suite ondersteunt momenteel tot 50 OPC UA tunnelverbindingen.


Opslag van procesdata in InfluxDB databases
Met versie 5.30 biedt dataFEED OPC Suite de mogelijkheid om procesdata op te slaan in een InfluxDB voor latere verwerking en analyse. InfluxDB is een van de meest gebruikte NoSQL databases. Het garandeert uitgebreide schaalbaarheid, hoge beschikbaarheid en snel schrijven en lezen.


Alles-in-één data-integratie oplossing
dataFEED OPC Suite Extended is een compleet pakket voor OPC communicatie en cloudconnectiviteit, dat toegang biedt tot de besturingen van toonaangevende fabrikanten en tot IoT apparaten. De suite fungeert als een gateway tussen de twee OPC standaards, waardoor integratie van bestaande OPC Classic componenten en applicaties in moderne Industry 4.0 OPC UA oplossingen mogelijk wordt.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers