www.technologieenindustrie.com
COVAL

SITON zuignappen van Coval: de referentie in de kunststofindustrie

Twintig jaar geleden creëerde COVAL voor het eerst het materiaal SITON, een innovatief, exclusief en gepatenteerd siliconenvrij materiaal. De SITON-zuignappen van Coval worden niet alleen gekenmerkt door de zuignappen geen afdruk achter laten op het product, maar ook door hun slijtvastheid en opmerkelijke mechanische prestaties bij temperaturen tot 160°C.

SITON zuignappen van Coval: de referentie in de kunststofindustrie

SITON is oorspronkelijk ontwikkeld om te voldoen aan de specifieke eisen van de cosmetica-industrie. Een vereiste in deze sector is zuignappen welke geen afdruk achterlaten tijdens het verwerken van delicate producten zoals lippenstift. Na ontwikkeling van het SITON werd het duidelijk dat dit materiaal erg slijtvast is en goede prestaties geeft bij temperaturen tot 160°C. 
 
Deze zeldzame combinatie van eigenschappen is zeer gewild in de kunststofindustrie, waar de thermische weerstand van SITON het gemakkelijk maakt om hete onderdelen te hanteren wanneer ze uit de mal worden verwijderd zonder deze te veranderen of er sporen op achter te laten. Vergeleken met traditionele materialen biedt SITON een grotere stevigheid, waardoor de levensduur van zuignappen wordt verlengd. Dit vermindert de noodzaak van frequente vervangingen en minimaliseert de stilstand van de machine.
 
COVAL biedt een uitgebreid assortiment SITON-zuignappen, die nu 80% van het assortiment standaard zuignappen dekken in maten van 2 tot 200 mm. Of het nu gaat om platte, langwerpige of balgzuignappen, SITON is bij COVAL de standaard geworden. SITON is tevens een referentiestandaard geworden in de kunststofindustrie, vooral voor plastic onderdelen die uit de mal komen.


SITON zuignappen van Coval: de referentie in de kunststofindustrie

Toepassingen:
• Kunststoffen: hanteren van producten die nog heet zijn terwijl ze uit de mal worden gehaald.
• Cosmetica: omgaan met kwetsbare producten zoals lippenstift.
 
SITON, kwaliteiten die het verschil maken:
• Laat geen sporen na: heldere kleur en siliconenvrij
• Goede mechanische prestaties bij hoge temperaturen, 130°C continu en tot 160°C piek.
• Uitstekende slijtvastheid.

www.coval-international.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers