www.technologieenindustrie.com
Schneider Electric News

Schneider Electric: Hoe draadloze componenten van Harmony de productiviteit kunnen verhogen en digitalisering in gang kunnen zetten

Draadloze communicatieapparaten zijn overal. Ze zorgen voor constante verbinding tussen mensen, stellen ons in staat om snel informatie op te halen en besparen tijd, zonder enige beperking in mobiliteit.

Schneider Electric: Hoe draadloze componenten van Harmony de productiviteit kunnen verhogen en digitalisering in gang kunnen zetten

Draadloze technologie biedt vrijheid en flexibiliteit, waardoor machine operators comfortabeler en mobieler worden in het bedienen, instellen, controleren en ombouwen van machines. Dergelijke draadloze oplossingen verbeteren de machineprestaties en verbeteren de productiviteit van je productielijn. Daarnaast zullen verschillende pijnpunten op het gebied van de levensduur van machines opgelost worden.

In de toekomst zullen alle apparaten met elkaar verbonden worden onder de vrije wereldwijde frequentie 2,4 GHz, voor betere prestaties en vereenvoudiging van de bekabeling. Wanneer flexibiliteit of mobiliteit vereist is, zullen draadloze architecturen meer en meer de beste oplossing worden.

‘’Het is fascinerend om te zien dat er dagelijks nieuwe toepassingen ontstaan voor draadloze drukknoppen, sensoren en afstandsbedieningen’’. Schneider Electric maakt deel uit van dit avontuur met een volledig portfolio van draadloze drukknoppen en afstandsbedieningen, die bijdragen tot een verbetering van de efficiëntie en de productie door:
  • De installatietijd en -kosten voor nieuwe machines te verminderen
  • Het vermijden van ongewenste stilstand door gebroken kabels.
  • De efficiëntie van de machine operator verhogen dankzij meer comfort en mobiliteit
  • Flexibiliteit bij het vernieuwen van bestaande installaties (retrofit)
De Harmony XB5R reeks en de Harmony Pocket Remote voldoen aan deze verwachtingen in verschillende soorten toepassingen zoals verpakking (wikkelmachines), intern transport (AGV, vorkheftruck), automobiel (vernieuwing Andon-systeem) en landbouw (irrigatiesysteem).

Presentatie van het Harmony XB5R draadloos portfolio
De Harmony XB5R draadloze en batterijloze drukknoppen werken met een zender in de vorm van een groen contactelementje en een ontvanger in de vorm van een relais module. Op het moment dat de draadloze drukknop wordt bediend, wordt er een Zigbee Green Power radiografisch gecodeerde boodschap verzonden in één enkele puls, naar één of meerdere relais ontvanger(s), die vaak op enkele tientallen meters afstand bevinden. Eén relais ontvanger kan ook worden geactiveerd door verschillende zenders. Deze technologie wordt gebruikt voor het bedienen van machines en applicaties op een afstand, maar niet voor hef- en hijs toepassingen of veiligheidstoepassingen.

Presentatie van Harmony Pocket Remote afstandsbediening
De Harmony Pocket zijn draadloze industriële radiografische afstandsbediening in zakformaat en zijn gebaseerd op een combinatie van een zender en een ontvanger. De werking en principe is hetzelfde. Na bediening van de Harmony Pocket afstandsbediening wordt er een radiogecodeerde boodschap gestuurd naar een of meer ontvangers. Eén ontvanger kan ook door verschillende zenders worden geactiveerd. Deze draadloze afstandsbediening in zakformaat is aanpasbaar en biedt industriële prestaties en eenvoudige en snelle installatie.

Deze technologie, gebaseerd op de simplexcommunicatie technologie, waarbij enkel in één richting informatie wordt verstuurd, wordt voornamelijk gebruikt voor toepassingen met een afstandsbediening, maar niet voor veiligheidstoepassingen.

Presentatie van de Harmony Hub
De Harmony Hub is een draadloos systeem voor uw bestaande machines en industriële applicaties. Het product verzamelt concrete signalen van een bedieningspaneel of extra detectie voor het generen en verzamelen van data op de fabrieksvloer. Het product is ontwikkeld om geïmplementeerd te worden in bestaande productielijnen, zonder inbreuk te maken op bestaande architecturen. Zo wordt er niks veranderd aan het productieproces, wat een groot voordeel is omdat ongewenste stilstand wordt voorkomen.

De Harmony Hub levert moeiteloze connectiviteit, dankzij een eenvoudige koppeling van maximaal 60 diverse draadloze componenten, zoals drukknoppen, trekkoordschakelaars, noodstopknoppen, eindschakelaars en sensoren. Dankzij het Zigbee communicatieprotocol kan de Harmony Hub ook gekoppeld worden met componenten van andere merken. Dit protocol wordt gebruikt om te kunnen communiceren met machines, om zo gegevens op te vragen of te versturen. Dit wordt gebruikt om fouten in machines te kunnen detecteren. Deze vorm van digitalisering stellen fabrieken in staat om productieprocessen te monitoren en indien gewenst in te grijpen.

Vraag een gratis Harmony Hub demo aan
Vraag kosteloos een demonstratie van de Harmony Hub aan en ontdek hoe eenvoudig digitalisering kan zijn. We laten u in een vrijblijvende sessie van één uur op locatie zien, hoe de Harmony Hub u helpt bij het opzetten van een digitale infrastructuur. U kunt ook vragen stellen tijdens de demonstratie.

Vul het aanvraagformulier in, en binnen een week nemen we contact met u op om een afspraak in te plannen. Tijdens de demonstratie leer je onder andere hoe de Harmony Hub draadloze mogelijkheden biedt, hoe je eenvoudig gegevens kunt verzamelen en processen kunt monitoren, en hoe deze technologie van invloed kan zijn op uw dagelijkse bedrijfsvoering.

www.se.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers