www.technologieenindustrie.com
Walter Tools News

Walter presenteert DC166 Supreme met nieuwe puntvorming

Bij de bewerking van aluminium maken gebruikers vanwege de vaak zeer specifieke eisen veeleer gebruik van speciaal gereedschap. Met de nieuwe DC166 Supreme laat Walter, fabrikant van hoogwaardige gereedschappen, echter zien welke voordelen een standaardboor kan hebben.

Walter presenteert DC166 Supreme met nieuwe puntvorming

De VHM-boor met inwendige koeling is speciaal ontwikkeld voor de bewerking van aluminium en andere ISO N-materialen. Daarom heeft hij enkele opvallende kenmerken. Alle belangrijke booroppervlakken zoals spaangroeven, geleideranden of vrijloophoeken zijn gepolijst. Dat vermindert de wrijving en verhindert vastkleven in het sterk hechtende materiaal, wat op zijn beurt weer de standtijd en de proceszekerheid van de boor verhoogt. Ongeëvenaard is de volledig nieuwe, voor een octrooi aangemelde puntvorming van de DC166 Supreme. Deze voorkomt snijkantopbouw en verbetert de spaanafvoer en de toevoer van koelmiddel.


Walter presenteert DC166 Supreme met nieuwe puntvorming

Door zijn innovatieve ontwerp kan de aluminiumspecialist buitengewoon hoge snijsnelheden realiseren en staat hij tegelijkertijd garant voor een uitstekende boorgatkwaliteit, met name wat betreft de rondheid van het boorgat en de oppervlaktekwaliteit. Walter brengt de met emulsie, olie of nevelsmering (MMS) toepasbare DC166 Supreme op de markt in 5 × D en met een diameter van 3 tot 12 mm. Door de standaardverkrijgbaarheid kan de onderneming uit Tübingen de prestaties van de boor in de praktijk snel aan potentiële gebruikers demonstreren. Walter levert de boor daarnaast ook als speciaal gereedschap (tot 30 × D en Ø 3 tot 20 mm) via Walter Xpress Service met een kortere levertijd van maximaal twee weken. De DC166 Supreme is interessant voor alle toepassingsgebieden met ISO N-materialen, in het bijzonder voor de auto- en toeleveringsindustrie en de vliegtuigbouw.

www.walter-tools.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers