www.technologieenindustrie.com
Walter Tools News

De nieuwe Walter Tiger·tec® Gold-kwaliteit voor het steken WSM33G

Walter behoort tot de wereldwijd toonaangevende aanbieders van precisiegereedschappen voor de metaalbewerking. De onderneming bewijst dit opnieuw met de Tiger·tec® Gold-kwaliteit WSM33G, waarvoor patent is aangevraagd.

De nieuwe Walter Tiger·tec® Gold-kwaliteit voor het steken WSM33G

De WSM33G is de eerste Walter PVD-soort die speciaal voor de hoge belasting bij het steken werd ontwikkeld. Het snijmateriaal combineert TiAlN van de derde generatie en TiSiN tot een meerlaagse coating met uitzonderlijke hardheid en tegelijkertijd verhoogde taaiheid. Een speciale nabehandeling vermindert de wrijving, zorgt voor een glad oppervlak en optimaliseert daardoor de spaanafvoer en proceszekerheid. Door de vergulde toplaag kan de gebruiker gemakkelijker slijtage herkennen. Walter past de nieuwe PVD-coating zowel bij SX-wisselplaten met één snijkant met vormsluiting en zelfklemming toe alsook bij wisselplaten van het DX18-systeem met twee snijkanten, waarbij een tweede prisma voor stabiliteit in de snijplaatzitting zorgt.

Voor gebruikers biedt de mogelijkheid om beide systemen te gebruiken maximale veelzijdigheid, omdat alle steekbreedtes tussen 1,0 en 10 mm gedekt zijn. Nog een voordeel van de Tiger·tec® Gold-kwaliteit WSM33G is de flexibiliteit; ook onder veeleisende omstandigheden. Want de universele soort kan voor 75 procent van alle toepassingen gebruikt worden: in- en afsteken, steek- en kopieerdraaien of sleuffrezen, ongeacht of het om staal (ISO P30), RVS stalen (ISO M30) of moeilijk verspaanbare materialen (ISO S30) gaat. Door de universele toepasbaarheid en de lange standtijd en bestendigheid van de meerlaagse coating tegen plastische vervorming en vrijloopslijtage is de WSM33G-steekplaat een zeer productieve en proceszekere keuze.

www.walter-tools.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers