www.technologieenindustrie.com
Pilz News

Configureerbare kleine besturing PNOZmulti 2 van Pilz nu met FSoE-verbinding (FSoE = FailSafe over EtherCAT) - veilige gegevensoverdracht en flexibele architecturen gecombineerd

Voor een efficiënte productie moeten veiligheidsconcepten naadloos in machineconcepten kunnen worden geïntegreerd.

Configureerbare kleine besturing PNOZmulti 2 van Pilz nu met FSoE-verbinding (FSoE = FailSafe over EtherCAT) - veilige gegevensoverdracht en flexibele architecturen gecombineerd

Daarom ondersteunt de configureerbare veilige kleine besturing PNOZmulti 2 van Pilz het open communicatiesysteem EtherCAT in combinatie met het veilige protocol Safety-over-EtherCAT FSoE (= FailSafe over EtherCAT). PNOZmulti 2 maakt hierdoor de overdracht van besturings-, maar ook veiligheidsrelevante informatie mogelijk en richt zich zodoende op de efficiëntie in de productie. Zo biedt PNOZmulti 2 nu flexibele en economische uitbreidingsmogelijkheden bij de koppeling van veiligheidsrelevante installatiestructuren.

Safety-over-EtherCAT voor EtherCAT-communicatie: de veilige kleine besturing PNOZmulti 2 kan vanaf versie 11.3 van de softwaretool PNOZmulti Configurator eenvoudig als FSoE-master, als FSoE-slave, maar ook als EtherCAT-slave worden geconfigureerd. Met de EtherCAT FSoE-communicatiemodule in combinatie met de basismodule PNOZ m B1 zijn er maximaal vier master-master- en maximaal 60 master-slave-verbindingen mogelijk. Zo kunnen flexibele installatiestructuren met een "één-kabel-oplossing" op veldbusniveau eenvoudig gerealiseerd en ook flexibel uitgebreid worden. Hierdoor zorgt het gecertificeerde veiligheidssysteem behalve voor een hoge mate van veiligheid ook voor efficiëntie op machines en installaties.

Radar en aandrijving meesterlijk gekoppeld
Met PNOZmulti 2 als FSoE-master kan de veiligheidsrelevante koppeling aan de veilige radarsensor PSENradar van Pilz en de veilige aandrijftechniek PMC (Pilz Motion Control) – allebei met FSoE-functionaliteit – eenvoudig worden gerealiseerd. Ook hier wordt de "één-kabel-oplossing" gebruikt om FSoE-compatibele actuatoren en sensoren flexibel in het netwerk te integreren. PNOZmulti 2 verenigt als FSoE-master de bewaking van alle veiligheidsfuncties – van noodstop en hek tot lichtschermen – van een applicatie in één apparaat en brengt verbindingen met veilige slaves in het netwerk tot stand. Dit minimaliseert het bedradingswerk en bespaart kosten. Bovendien zorgen uitgebreide diagnosemogelijkheden voor minimale stilstandtijden om een economische productie te realiseren.

Om een veilige gegevensoverdracht voor EtherCAT te realiseren, is het protocol Safety-over-EtherCAT (FSoE) gedefinieerd. FSoE maakt de overdracht van veilige en niet-veilige informatie in het EtherCAT-communicatiesysteem mogelijk. Daarbij is FSoE volgens IEC 61508 geschikt voor veiligheidstoepassingen tot en met SIL 3.

www.pilz.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers