www.technologieenindustrie.com
NORD Drivesystems

NORD 4.0 READY: aandrijftechniek voor geautomatiseerde productie klaar voor Industrial Internet of Things

Bargteheide – Om machines en installaties te ontwerpen die voldoen aan het "Industrie 4.0"-kader en het vergelijkbaar concept van het "Industrial Internet of Things" , is slimme aandrijvingstechnologie met een hoge mate van flexibiliteit en functionaliteit nodig. Die moet naadloos geïntegreerd worden in communicatienetwerken die op hun beurt voor een efficiënte dataverwerking en modulaire ondersteuning zorgen van de decentrale besturingsplatformen. De lancering van het label "NORD 4.0 READY" van de Duitse fabrikant NORD DRIVESYSTEMS biedt aanpasbare elektrische aandrijfsystemen en softwarepakketten die het volledige spectrum van taken bestrijken, van eenvoudige aandrijvingen tot complexe netwerksystemen.

NORD 4.0 READY: aandrijftechniek voor geautomatiseerde productie klaar voor Industrial Internet of Things
Afbeelding: Intelligente aandrijfsystemen besturen autonoom zowel eenvoudige als complexe toepassingen en leveren gegevens van hoge kwaliteit aan overkoepelende besturingssystemen.

De onderhoudsvriendelijke drivecontrollers zijn beschikbaar tot 22 kW voor zowel synchrone als inductiemotoren, wat dus een groot percentage van de industriële toepassingen behelst. Dankzij de krachtige processoren en de ingebouwde PLC kunnen de frequentieregelaars omgaan met complexe sturingsprocessen, autonoom reageren, voorwaarden verwerken en zelfs storingen oplossen. De PLC omvormer verwerkt de gegevens van de verbonden sensoren en actuatoren en levert hoogwaardige drive en-applicatie gerelateerde gegevens naar de meldkamer en de andere actoren in het netwerk. Drive units kunnen voor bepaalde taken groepen vormen, en zo bijvoorbeeld hun snelheid afstemmen op elkaar of hun posities synchroniseren. Vooraf gedefinieerde parametersets voor honderden van de meest populaire functies waaronder de PLCopen motion control modules vergemakkelijken de applicatie-ontwikkeling.

Omdat NORD volledige aandrijvingslijnen produceert, levert het de inverters evenals motoren en reductoren. De fabrikant biedt wereldwijd aandrijfsystemen aan voor de volledige productiecyclus. Ze zijn reeds gemonteerd en alle parameters zijn al ingesteld. Bovendien zijn ze uitgevoerd met een gestandaardiseerde plug-in kabelaansluitingen (1 x voeding, 1 x data) die zorgt voor een tijdbesparende inbedrijfstelling.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers