www.technologieenindustrie.com
NORD Drivesystems

Intelligent Adaptive Drive control – de hybride oplossing voor gecentraliseerde aandrijvingscontrole

Bargteheide - Op de 2015 SPS IPC Drives beurs te Nürnberg in Duitsland heeft NORD DRIVESYSTEMS slimme besturingsoplossingen voor synchrone en inductiemotoren voorgesteld. De SK 200E frequentieomvormer was het hoogtepunt van de presentatie. Met een geïntegreerde positioneringsfunctie, een groot overbelastingsvermogen en het breedste vermogensbereik (0,25 kW tot 22 kW), worden deze technologisch geavanceerde aandrijvingen toonaangevend op het gebied van elektronische sturing. Op een prominente plek op de beursvloer illustreerde een grootschalige installatie de flexibiliteit van deze toestellen door middel van een gecentraliseerd automatiseringsconcept: de normale besturing verloopt via de veldbus of Industrial Ethernet en kan direct worden losgekoppeld via een schakelaar, bijvoorbeeld voor onderhoud. De in de omvormer geïntegreerde PLC neemt dan over en voert taken zoals de positionering uit. In het geval van een onbedoelde, plotselinge onderbreking van de communicatie door een hoger besturingssysteem, is de SK 200E in staat om cruciale processtappen lopende te houden om de productieverliezen te beperken.

Intelligent Adaptive Drive control – de hybride oplossing voor gecentraliseerde aandrijvingscontrole
Afbeelding: NORD omvormers met aandrijvingscontrole voor applicaties tot 22kW kunnen nu ook via mobiele apparaten bediend worden

De ingebouwde PLC zorgt er voor dat aandrijvingstoepassingen volledig in het station worden uitgevoerd - met inbegrip van logische sequenties, die gewoonlijk worden behandeld door een volwaardige machinecontroller. Een voorbeeld hiervan was de speciale aandrijving voor pomptoepassingen die in een andere demo-opstelling werd getoond. Dit apparaat detecteert blokkades en doet zelf pogingen om ze op te lossen door herhaaldelijk de motorsnelheid en –richting te veranderen. Als deze actie de blokkade met succes verwijdert zal de aandrijving de normale werking hervatten, zo niet dan wordt er een foutsignaal naar het bovenliggende besturingssysteem gestuurd. In klantapplicaties kunnen aanvullende maatregelen worden ingevoerd, bijvoorbeeld door het invoeren van een bypass. Bezoekers werden ook uitgenodigd om de ​​nieuwe aanpak te proberen en de snelheid van een invertergestuurde motorreductor met een mobiel apparaat aan te passen via een draadloze verbinding.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers