www.technologieenindustrie.com
Green Rating

Nieuw focus Green Rating Alliance op ESG management

Nieuwe missie en visie voor 2020 - Audits overschrijden de 10 miljoen vierkante meter commercieel vastgoed in Europa

Nieuw focus Green Rating Alliance op ESG management
The Green Rating Alliance heeft vandaag bekend gemaakt dat ze een erkende Europese referentie wil worden voor leiderschap wat betreft opkomende strategieën en gegevensbetrouwbaarheid op het gebied van Environmental, Sustainability and Governance (ESG) voor Real Estate Investment Management.

Met als ambitieus doel om haar leden te ondersteunen door het aandragen van oplossingen, waarmee kan worden voldaan aan hun gemeenschappelijke ESG doelstellingen, is de Alliance nu al druk doende met het ontwikkelen van oplossingen, waarmee de gemeenschappelijke belangen van haar leden gediend zijn, in het bijzonder door, maar niet beperkt tot, het benutten en ontwikkelen van het Green Rating instrumentarium, zijnde een betrouwbare benchmarking database en strategische vorm van samenwerking in deze markt. Het doel is daarbij om de kloof tussen Investment & Asset Management en ESG Reporting te overbruggen door middel van deze oplossingen, waaronder concrete prestatiemeting en third party beoordeling..

GRA’s visie voor 2020
- De Green Rating Tools moeten een standaard worden voor de vastgoedmarkt, compatibel met CDP, GRESB, GRI en de belangrijkste Green Building Certificeringen (LEED, BREEAM en HQE).
- De Alliance moet een erkende marktleiderschap groep worden en als referentiepunt gaan dienen voor EU-regelgeving, alsmede voor de belangrijkste marktontwikkelingen, en het voortouw nemen bij integrale rapportage.
- Target: 15 miljoen vierkante meter geëvalueerd in 2020.
- Target 3 miljoen vierkante meter opnieuw geëvalueerd in 2020.

Een grote stap voorwaarts bij het realiseren van deze visie is al gezet door het overschrijden van de mijlpaal van 10 miljoen vierkante meter commercieel vastgoed in Europa.

Paul Lensing, CBRE Global Investors en CEO van de GRA: "Ik ben verheugd met de ontwikkeling die de Alliance de laatste 12 maanden heeft doorgemaakt. De nieuwe strategische focus en onze nieuwe duurzame, evenals concrete prestaties op het gebied van de Green Rating audits, zullen het succes en het belang van de Alliance in de vastgoedsector garanderen.”

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers