www.technologieenindustrie.com
Conrad News

Conrad: Nieuwe Raspberry PI 4-behuizing van Weidmüller

Voor makers, industriële testlaboratoria en wetenschappelijke onderzoeksafdelingen: de modulaire u-maker box biedt optimale bescherming voor geavanceerde toepassingen.

Conrad: Nieuwe Raspberry PI 4-behuizing van Weidmüller
Past in elke schakelkast en op elke DIN-rail: de modulaire u-maker box van Weidmüller

Weidmüller introduceert zijn u-maker box voor makers, testlaboratoria, onderzoeksafdelingen en industrie. Nu beschikbaar op het Conrad Sourcing Platform. Waarom een nieuwe elektronicabehuizing? Iedereen die toepassingen programmeert of eigen smart home- oplossingen ontwikkelt met de Raspberry PI 4, wil dat deze in een veilige en doordachte behuizing zit. De u-maker box is aan te passen en uit te breiden. Hij past in elke schakelkast en op elke DIN-rail. Kortom: Weidmüller biedt met zijn modulaire lege behuizing alles wat nodig is om een Raspberry Pi zonder gereedschap in te bouwen en flexibel te bevestigen.

Insteekwanden voor het geleiden van aansluitingen en kabels
Raspberry Pi-projecten vereisen veel doorzettingsvermogen en creativiteit. De bouwer wil het resultaat van zijn inspanningen veilig kunnen inbouwen en toch gemakkelijk toegankelijk houden. De nieuwe basiskit van Weidmüller biedt ruimte voor de Raspberry Pi en nog een kleine 5.08-printplaat. Deze is met de meegeleverde schroeven op de gewenste punten te bevestigen. De zijpanelen zijn eenvoudig te verwijderen zodat er plaats is voor kabels en connectoren van de ingebouwde elektronica. Dankzij de flexibele uitbreidingsmogelijkheden van de u-maker box is er ruimte voor extra componenten. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk een ventilator in te bouwen, mochten de verborgen ventilatiesleuven van de box niet voor voldoende koeling zorgen.


Conrad: Nieuwe Raspberry PI 4-behuizing van Weidmüller

Magneetsluiting voor eenvoudig openen en uitbreiden
De u-maker box is heel gemakkelijk te hanteren. Er is geen gereedschap nodig om de lege zwarte behuizing te openen of te sluiten. Uitbreidingen zijn mogelijk via de magnetische koppelingen op elke hoek van de module. Verschillende modules zijn eenvoudig stapelbaar. Als de krachten in de kast te groot zijn voor de magnetische koppelingen dan is het beter de verschillende componenten aan elkaar vast te schroeven. Dat kan via de schroefgaten aan elke hoek van de module.

Accessoires printen met de 3D-printer
Een normale 3D-printer kan nieuwe ideeën combineren met reeds bestaande componenten. Weidmüller biedt online een verscheidenheid aan 3D-printsjablonen aan, om zelf bijvoorbeeld speciale zijpanelen, kabelklemmen, ventilatorsteunen of houders te printen.


Conrad: Nieuwe Raspberry PI 4-behuizing van Weidmüller

Montage in de schakelkast, op een DIN-rail of extern
De u-maker box zit overal stevig vast. Twee clip-on houders dienen als adapters voor standaard action camera-accessoires, bijvoorbeeld magneethouders, klemmen of plakstrips. De basisset bevat voor industriële toepassingen een geschikte houder voor schakelkasten en DIN-rails. Het complete pakket is nu beschikbaar op het Conrad Sourcing Platform.


Conrad: Nieuwe Raspberry PI 4-behuizing van Weidmüller

Dr. Christian von Toll, directeur voor Duitsland & regiomanager DACH bij Weidmüller, is tevreden over de dynamische uitbreiding van het assortiment en de verbeterde inkoopmogelijkheden die bedrijven daarmee hebben. “We zijn vooral blij met hoe snel we nieuwe producten kunnen introduceren in onze samenwerking met Conrad. We zijn ook erg blij met de positieve feedback vanuit de markt over hoe goed de elektronische catalogi van Conrad zijn geïntegreerd in de inkoopplatforms van onze industriële klanten." 

Meer informatie over de u-maker box van Weidmüller vindt u hier.

www.conrad.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers