www.technologieenindustrie.com
Siemens News

Siemens: Coriolis-massaflowmeters voor verbeterde procesopimalisatie

Omvat een uitgebreide range van diameters, van DN 1 tot DN 200. Geschikt voor extreme procesomstandigheden, variërend van een ijskoude -196 ˚C tot een hete +350 ˚C.

Siemens: Coriolis-massaflowmeters voor verbeterde procesopimalisatie

Siemens heeft recentelijk zijn nieuwste innovatie, de Coriolis-massaflowmeters, gelanceerd. Deze geavanceerde meetinstrumenten zijn ontworpen om een zeer nauwkeurige meting van vloeistof- en gasstromen in industriële processen mogelijk te maken. Het Coriolis-portfolio van Siemens biedt een breed scala aan toepassingen, variërend van kleine tot grotere diameters (DN 1 tot DN 200), en overbrugt een temperatuurbereik van -196 ˚C tot +350 ˚C.

Het Coriolis-portfolio bestaat uit de Sitrans FCT020- en FCT040-transmitters, en de Sitrans FC1X0-, FC5X0-, FC6X0- en FC7X0-sensoren. Deze geavanceerde combinatie van sensoren en transmitters stelt industrieën in staat processen te optimaliseren en de productiviteit te verhogen. Met name in sectoren zoals de chemische sector, de farmaceutische sector en de voedingsmiddelenindustrie biedt de Coriolis-flowmeter ongeëvenaarde mogelijkheden voor multi-parameter toepassingen, zoals vullen, batchen, mengen, doseren, en nauwkeurige metingen van flow, concentratie en dichtheid van vloeistoffen of gassen.

Wat deze Coriolis-meters nog uitzonderlijker maakt, is de certificering voor functionele veiligheid (SIL) en voedselveiligheid (EHEDG). Hiermee voldoen ze aan de hoogste normen op het gebied van hygiëne, veiligheid, redundantie en betrouwbaarheid. De ingebouwde ‘Tube Health check’-functie voert periodieke controles uit op de meetbuis om groei, corrosie of mogelijke lekkages te identificeren en gebruikers tijdig te waarschuwen.

Een andere onderscheidende eigenschap van de Siemens Coriolis-flowmeters is de mogelijkheid voor inline verificatie. Hierdoor kan eenvoudige en nauwkeurige verificatie plaatsvinden zonder dat de meter uit het proces hoeft te worden gehaald, waardoor kostbare tijd voor demontage en eventuele herkalibraties wordt bespaard.

www.siemens.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers