www.technologieenindustrie.com
HMS Industrial Networks AB

De nieuwe IIoT (Industrial Internet of Things) gateways van HMS zorgen voor communicatie tussen industriële apparaten en elektriciteitsnetten

HMS Industrial Networks introduceert een nieuwe familie industriële IoT gateways voor smart grid applicaties. De Anybus SG gateways maken communicatie mogelijk tussen industriële applicaties en energieprotocollen. Deze communicatie vormt de basis voor het zogenoemde ‘Smart Grid’ waarop elektriciteitscentrales en energie-installaties interacteren met industriële toepassingen. De SG gateways zijn weer een nieuw voorbeeld van hoe HMS Industrial zich inspant voor de realisatie van het Internet of Things.

De nieuwe IIoT (Industrial Internet of Things) gateways van HMS zorgen voor communicatie tussen industriële apparaten en elektriciteitsnetten
Anybus SG gateways maken het Smart Grid mogelijk.

De nieuwe SG gateways maken communicatie mogelijk tussen industriële apparaten waarop Modbus, Profibus, Profinet, EtherNet/IP of M-Bus draait en energieprotocollen (IEC 61850 en IEC 60870-5-104). Dit betekent dat de controlekamer van een energiecentrale die de IEC protocollen toepast, nu verbinding kan maken met industriële apparaten als generatoren, aandrijvingen, filters en beschermingsmiddelen.

Omdat de SG gateways zowel als master en als slave kunnen fungeren, is het nu ook mogelijk om Intelligent Electronic Devices (IED), die communiceren via IEC normen, te verbinden met industriële netwerken, zodat ze kunnen worden bestuurd door PLC's van bijvoorbeeld Siemens, Rockwell of Mitsubishi.

De Anybus SG gateways kunnen eveneens worden gebruikt voor remote control en beheer van elektrische apparatuur in elektriciteitsnetten. Data worden verstuurd via Ethernet of het 3G mobiele netwerk met behulp van telecontrol protocollen, waarna de gegevens middels een softwareapplicatie in de centrale controlekamer kunnen worden gepresenteerd.

Verschillende uitvoeringen - dezelfde configuratie

De Anybus SG gateways zijn leverbaar in verschillende uitvoeringen voor verschillende industriële netwerken en communicatienormen. Het gaat hierbij om I/O, Modbus, PROFIBUS, PROFINET, EtherNet/IP of M-Bus. Alle uitvoeringen gebruiken dezelfde webgebaseerde configuratietool, waarbij commando’s heen en weer gesleept en neergezet (drag-and-drop) kunnen worden, resulterend in een snelle en eenvoudige installatie. Extra engineering tools zijn niet nodig, alleen een standaard browser.

“De Anybus SG gateways zijn zeer krachtige tools om de conversie tussen energie- en industrienormen te realiseren," aldus Niklas Selander, Product Manager bij HMS Industrial Networks. “Het Smart Grid kan leiden tot aanzienlijke energiebesparingen en optimalisaties en de markt vraagt steeds vaker om slimmere energieoplossingen. Maar om het Smart Grid echt te realiseren, is communicatie nodig tussen de complexe IEC protocollen en de industriële wereld. Onze nieuwe SG gateways lossen dat probleem op. Een aantal van onze grote industriële klanten maakt inmiddels gebruik van deze oplossing.”

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers