www.technologieenindustrie.com
Walter Tools News

STATE OF THE ART-KOPPELING: HSK VOOR WALTER CAPTO™

Met de upgrade van zijn master-opname HSK naar Walter Capto™ presenteert de premium gereedschapsfabrikant Walter een geavanceerde systeeminterface.

STATE OF THE ART-KOPPELING: HSK VOOR WALTER CAPTO™
Nieuwe master-opname HSK voor Walter Capto™

Met de upgrade van zijn master-opname HSK naar Walter Capto™ presenteert de premium gereedschapsfabrikant Walter een geavanceerde systeeminterface: met verborgen balanceerboorgaten (die voorheen aan de buitenkant van het gereedschap zaten), een uitgebalanceerde constructie die in de fabriek is gemaakt, en met een eveneens in de fabriek ingebracht boorgat voor gegevensdragers ("chiphole"”). Dit hoeft niet meer door de gebruiker zelf te worden ingebracht en biedt de mogelijkheid tot digitale gereedschapsintegratie, bijvoorbeeld voor geautomatiseerd gereedschapsbeheer.

Gereedschapsgegevens zoals afmetingen en dergelijke kunnen namelijk direct op het gereedschap worden opgeslagen door plaatsing van een gegevenschip en indien nodig worden uitgelezen, bijvoorbeeld voor programmering of voorraadbeheer. De onderneming uit Tübingen biedt de modulaire master-opname (HA06-C... en HA10-C...) van HSK-A naar Walter Capto™ met HSK-A 63- of HSK-A 100-koppeling aan in de Capto-groottes C3–C8.

De door de fabrikant genoemde voordelen voor de gebruiker zijn enerzijds de hoge proceszekerheid en precisie door de hoge stijfheid van de opname, en anderzijds de exacte repeteernauwkeurigheid bij het wisselen van gereedschap (tot op 2 µm nauwkeurig). Opvallend is ook de flexibele toepassingsmogelijkheid: Het is geschikt voor alle soorten opnames (zoals Weldon, ER-spantangen, hydraulische spankoppen of freesopnames met opsteekdoorn), voor het frezen en boren en voor gebruik op alle machinetypen (bijv. bewerkingscentra of multitaskmachines). Gebruikers die gegevensopslag toepassen, hebben met de master-opname toegang tot hun volledige gereedschapsprogramma. Dit komt omdat deze niet alleen geschikt is voor alle machines en alle bewerkingen, maar ook universeel kan worden gebruikt voor alle uitsteeklengtes, dus verlengingen en reduceringen. De master-upgrade van Walter vertegenwoordigt opnieuw vele jaren ervaring en Engineering Kompetenz op Capto-gebied.

www.walter-tools.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers