www.technologieenindustrie.com
binder Connnector News

binder Voor efficiënte geautomatiseerde processen

Verschillende M12-connectors van binder zijn verkrijgbaar in uitvoeringen voor Surface Mount Technology (SMT). Dat is ten eerste gunstig omdat die minder plaats innemen op de print, en ten tweede omdat daarmee de assemblage gemakkelijker geautomatiseerd kan worden.

binder Voor efficiënte geautomatiseerde processen

binder, een vooraanstaande leverancier van ronde industriële connectors, levert producten uit verschillende M12-series als Surface Mount Devices (SMD’s). Deze zijn geschikt voor verdere verwerking in volledig geautomatiseerde processen, zoals voor de assemblage van dicht bestukte, dubbelzijdige printen. Deze worden toegepast in de automatiseringstechnologie, sensoren en actuatoren evenals in de robotica.

SMD’s: Ruimtebesparend en economisch te verwerken
Bij het miniaturiseren van elektronische apparaten heeft SMD zich bewezen bij de assemblage met een grote dichtheid van componenten. In tegenstelling tot de klassieke bedrade (THT) of bedrade reflow (THR) processen, worden de SMD-contactpennen rechtstreeks op het printoppervlak geplaatst, in plaats van door de print heen gestoken. Daarna worden ze gesoldeerd met soldeerpasta. Daarmee kan veel ruimte bespaard worden: zo kunnen bijvoorbeeld veel connectors dicht bij elkaar worden gemonteerd in één vlak, zoals dat nodig is bij passieve en actieve sensoren in de automatiseringstechnologie.

SMD’s worden meestal geleverd op zogenaamde blister tapes (tape & reel). Dat is een verpakkingstechniek die geschikt is voor geautomatiseerde assemblage door de klant. Naast de ruimtebesparing is deze mogelijkheid voor automatische verwerking een groot voordeel van de SMD-techniek. SMD-technologie wordt dus gekenmerkt door kosteneffectiviteit, vooral voor grote aantallen of wanneer meerdere connectors op één print moeten worden verwerkt. Verder zijn er voordelen te behalen op het gebied van vermogensdissipatie en signaalintegriteit en er is minder kans op fouten tijdens de assemblage.

SMT-productversies van binder
binder’s SMT-producten zijn verkrijgbaar in versies met 4, 6 en 8 contacten en met verschillende coderingen. Ze zijn leverbaar in uitvoeringen met en zonder afscherming. De M12-connectors zijn ook verkrijgbaar in verschillende versies, bijvoorbeeld als een set met verschillende flensbehuizingen, als ingebouwd onderdeel in blisterverpakking of in tape & reel-verpakking voor geautomatiseerde verwerking.

Om precies te zijn: dat zijn A-gecodeerde M12-connectors uit de 713/763-serie, B-gecodeerde connectors uit de 715/766-serie, connectors uit de 825/876-serie met D-codering en de 876-serie met X-codering.

Afhankelijk van de codering zijn de M12-SMT-uitvoeringen geschikt voor verschillende toepassingen: A-codering voor sensoren en DC-voeding, B-codering voor Profibus en D- en X-codering voor respectievelijk 100Mbit- en 10Gbit-Ethernet.

Alle M12-producten van binder zijn voorzien van de in de industrie gebruikelijke bescherming tegen het binnendringen van stof en water conform IP67. De connectors van binder zijn gebaseerd op de huidige standaards met betrekking tot printboorpatronen, zodat overschakelen naar binder-producten weinig inspanning kost.

www.binder-connector.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers