www.technologieenindustrie.com
HMS Industrial Networks AB

Nieuwe ‘edge gateways’ van HMS maken communicatie mogelijk tussen IT-systemen en de werkvloer

HMS Industrial Networks introduceert weer een nieuwe gateway familie voor het Industrial Internet of Things (IIoT). De nieuwe Anybus .NET gateways zorgen ervoor dat real-time data kan worden doorgegeven aan op .NET gebaseerde IT-applicaties. Dit betekent dat.NET-programmeurs data rechtstreeks van een PLC systeem naar de andere kant van ‘the edge’ kunnen verzenden, waar ze gebruikt kunnen worden ten behoeve van statistiek, analyse of onderhoud. De eerste .NET gateways zijn nu leverbaar voor PROFIBUS en PROFINET.

Nieuwe ‘edge gateways’ van HMS maken communicatie mogelijk tussen IT-systemen en de werkvloer
Een snelle en eenvoudige manier om IIoT te realiseren.

De basisvoorwaarde voor Industrial IoT is dat industriële toepassingen kunnen communiceren met IT-systemen. De operationele technologie (OT) op de werkvloer gebruikt echter veldbus en industriële Ethernet netwerken die zijn ontworpen voor real-time communicatie en standaard zijn gescheiden van de IT-infrastructuur. De Anybus .NET gateways te pakken dit probleem aan door op te treden als vertalers die data tussen PROFIBUS of PROFINET netwerken en IT-platforms verzenden met .NET als kader. De communicatie wordt binnen een paar minuten geconfigureerd; de .NET gateways vormen dus een hele snelle manier om IIoT te realiseren.

Het resultaat is dat IT-systemen ongelimiteerd toegang krijgen tot real-time data van de werkvloer op basis waarvan predictive maintenance, KPI-follow-up, machineanalyses, data mining, big data verwerking, productiestatistiek en nog veel meer kan worden uitgevoerd - zonder de industriële processen te hoeven verstoren. Deze oplossing kan worden gebruikt voor een breed scala van use cases, van de eenvoudige overdracht van KPI-waarden, geavanceerde berichten met gestructureerde datatypes, tot ultrasnelle overdracht van I/O-data voor ‘big data’.

Hoe werkt het

Behalve het koppelen van de data van de industriële processen met de IT-systemen, maken de .NET gateways de data aan de IT-kant inzichtelijk. De informatie-uitwisseling tussen de Operationele Technologie (OT) kant en de Information Technology (IT) kant wordt gedefinieerd in een spreadsheet template, dat bepaalt hoe de data in kaart worden gebracht, worden getagd en worden gepresenteerd aan IT-applicaties. De spreadsheet wordt geüpload naar de HMS codegenerator die automatisch een aangepast hoog niveau C# API creëert (events en Post methoden), die eenvoudig rechtstreeks geïntegreerd kan worden in een .NET applicatie. Het genereert tevens een aangepast GSDML bestand voor de PLC.

Makkelijk voor zowel .NET als PLC programmeurs

“De Anybus .NET gateways vormen een zeer snelle en eenvoudige methode om het Industrial Internet of Things te realiseren," vertelt Markus Bladh, Product Manager bij HMS Industrial Networks. “Al meer dan 20 jaar levert HMS industriële communicatie oplossingen tussen verschillende standaards op de werkvloer en nu passen we deze ervaring toe om een gateway te maken naar .NET. Dit is werkelijk een 'edge gateway' in de zin dat hij een brug slaat tussen de IT- en OT-kant - .NET programmeurs krijgen nu toegang tot de data van industriële machines, terwijl de PLC programmeurs er zeker van kunnen zijn dat de datatoegang hun kritische systemen niet beïnvloedt.”

http://tekinfo.link/r7d5a831135

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers