www.technologieenindustrie.com
Schneider Electric News

Schneider Electric werkt samen met NVIDIA aan ontwerpen voor AI-datacenters

Nieuwe referentieontwerpen bieden een raamwerk voor de implementatie van NVIDIA’s accelerated computing platform binnen datacenters. De ontwerpen optimaliseren de prestaties, schaalbaarheid en energie-efficiëntie.

Schneider Electric werkt samen met NVIDIA aan ontwerpen voor AI-datacenters

Schneider Electric, leider in de digitale transformatie van energiemanagement en automatisering, kondigt een samenwerking aan met NVIDIA om datacenterinfrastructuur te optimaliseren en de weg vrij te maken voor ontwikkelingen op het gebied van edge artificial intelligence (AI) en digital twin-technologiën.

Schneider Electric maakt gebruik van haar expertise in datacenterinfrastructuur en NVIDIA’s geavanceerde AI-technologieën om de eerste openbaar beschikbare referentieontwerpen voor AI-datacenters te introduceren. Deze ontwerpen zijn bedoeld om de benchmarks voor de inzet en werking van AI binnen datacenter-ecosystemen opnieuw te definiëren; een belangrijke mijlpaal in de evolutie van de industrie.

Nu AI-applicaties steeds meer terrein winnen in verschillende sectoren, is de behoefte aan rekenkracht exponentieel gestegen. Dit heeft geleid tot aanzienlijke transformaties en complexiteiten in het ontwerp en de exploitatie van datacenters, waarbij datacenterexploitanten werken aan het snel bouwen en exploiteren van energiestabiele faciliteiten die zowel energie-efficiënt als schaalbaar zijn.

Innovatieve referentieontwerpen voor datacenters
In de eerste fase van de samenwerking introduceert Schneider Electric geavanceerde referentieontwerpen voor datacenters. Deze zijn op maat gemaakt voor NVIDIA accelerated computing clusters voor dataverwerking, engineeringsimulatie, elektronische ontwerpautomatisering, computerondersteunde medicijnontwikkeling en generatieve AI. Er wordt extra aandacht besteed aan het mogelijk maken van distributie met hoog vermogen, vloeistofkoelingssystemen en besturingen die zijn ontworpen om een eenvoudige inbedrijfstelling en betrouwbare werking voor het cluster met extreme dichtheid te garanderen. Door de samenwerking wil Schneider Electric eigenaren en beheerders van datacenters voorzien van de tools en middelen die nodig zijn om nieuwe AI-oplossingen naadloos te integreren in hun infrastructuur, de efficiëntie van de implementatie te verbeteren en een betrouwbare werking gedurende de levenscyclus te garanderen.

Met het oog op de veranderende eisen van AI-workloads bieden de ontwerpen een robuust referentiekader voor de implementatie van NVIDIA’s accelerated computing platform binnen datacenters, terwijl de prestaties, schaalbaarheid en algehele duurzaamheid worden geoptimaliseerd. Partners, technici en datacentermanagement kunnen dit referentiekader gebruiken voor bestaande datacenterruimten die nieuwe implementaties van AI-servers met hoge dichtheid moeten ondersteunen, en nieuwe datacenterconstructies die volledig zijn geoptimaliseerd voor een vloeistofgekoeld AI-cluster.

Toekomstplannen
Naast de referentieontwerpen voor datacenters zal AVEVA, een dochteronderneming van Schneider Electric, haar digital twin-platform koppelen aan NVIDIA Omniverse. Hierdoor ontstaat er een uniforme omgeving voor virtuele simulatie en samenwerkingen. Deze integratie maakt een goede samenwerking tussen ontwerpers, ingenieurs en belanghebbenden mogelijk, wat het ontwerpen en implementeren van complexe systemen versnelt en de time-to-market en kosten verlaagt.

“NVIDIA-technologieën versterken de mogelijkheden van AVEVA bij het creëren van een realistische en allesomvattende samenwerkingservaring, ondersteund door de rijke data en mogelijkheden van de AVEVA intelligent digital twin”, aldus Caspar Herzberg, CEO van AVEVA. “Samen creëren we een volledig gesimuleerde industriële virtuele realiteit waarin je processen kunt simuleren, resultaten kunt modelleren en veranderingen in de werkelijkheid kunt bewerkstelligen. Deze samenvoeging van digitale intelligentie en resultaten uit de praktijk heeft de potentie om te hervormen hoe industrieën veiliger, efficiënter en duurzamer kunnen opereren.”

In samenwerking met NVIDIA is Schneider Electric van plan om nieuwe gebruiksscenario's en toepassingen in verschillende sectoren te verkennen en haar visie op het stimuleren van positieve verandering en het vormgeven van toekomstige technologieën verder uit te bouwen.

www.se.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers