www.technologieenindustrie.com
RULAND RM News

Oplossingen van Ruland: Klauwkoppelingen voor start-stoptoepassingen

Spelingvrije klauwkoppelingen van Ruland bestaan uit een driedelige assemblage die ontworpen is voor hoge versnellings- en vertragingscurves, die resulteren in een piekkoppel.

Oplossingen van Ruland: Klauwkoppelingen voor start-stoptoepassingen
Rulands spelingvrije klauwkoppelingen worden vaak gebruikt in de medische industrie, de halfgeleiderindustrie, voor test- en meetapparatuur en robotica, vanwege hun vermogen om impulsbelastingen te dempen bij start-stoptoepassingen.

Klauwkoppelingen zijn ideaal voor systemen die te maken hebben met harde starts, harde stops of omkeringen, zoals in medische, halfgeleider-, test- en meet- en robottoepassingen.

Rulands ontwerp van de gebalanceerde klauwkoppeling is gebaseerd op twee naven en een insert uit elastomeer, die bekend staat als "de spin". De naven worden bewerkt via een gepatenteerd proces dat een gebogen klauwprofiel creëert, waardoor een perspassing met de spin mogelijk is voor een spelingvrije werking. Start- en stoptoepassingen in aandrijfsystemen met servomotor staan vaak bloot aan hoge piekbelastingen veroorzaakt door inertie, wrijving en hoge versnellings-/vertragingssnelheden.

De spin dempt deze impulsbelastingen om schokken voor de motor en andere gevoelige onderdelen te minimaliseren. Spinnen zijn verkrijgbaar in drie hardheden: 85 Shore A voor de grootste demping, 92 Shore A voor een balans tussen demping, koppel en torsiestijfheid, en 98 Shore A voor een geringe demping en het hoogste torsiekoppel en de grootste torsiestijfheid.



Klauwkoppelingen bieden een hoge mate aan flexibiliteit, doordat gebruikers klem- en stelschroefnaven kunnen combineren met verschillende boorgatopties, waaronder inch, metrisch, met spie en zonder spie, met maten van 1/8 inch tot 1-1/4 inch en 3 mm tot 32 mm.


Oplossingen van Ruland: Klauwkoppelingen voor start-stoptoepassingen

Ze worden als faalveilig beschouwd, omdat de vergrendelingsnaven zorgen voor een directe krachtoverbrenging en een gecontroleerde uitschakeling als de spin het begeeft. Door de spin te vervangen, worden de oorspronkelijke prestatiekenmerken van de koppeling hersteld, waardoor de onderhoudskosten aanzienlijk lager zijn vergeleken met koppelingstypes die volledig moeten worden vervangen.


Alle Ruland-klauwkoppelingen zijn RoHS3- en REACH-compatibel. Voor gebruikers die op zoek zijn naar speciale materialen, afmetingen of specificaties zijn volledig op maat gemaakte kaakkoppelingen beschikbaar. Kaakkoppelingen maken deel uit van het complete assortiment spelingsvrije koppelingen van Ruland, waaronder starre, balg-, schijf-, balk-, oldham-, controlflex- en gespleten koppelingen. Volledige productinformatie, 3D CAD-bestanden en aanvullende technische specificaties.

Voor meer informatie.

www.ruland.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers