www.technologieenindustrie.com
Softing Industrial Automation GmbH

dataFEED OPC Suite van Softing Industrial biedt nu toegang tot SINUMERIK 840D CNC-machines

Softing Industrial Automation kondigt de release aan van dataFEED OPC Suite V5.35. Deze nieuwe versie biedt uitgebreide ondersteuning voor SINUMERIK 840D CNC-machines, evenals integratie met webservices.

dataFEED OPC Suite van Softing Industrial biedt nu toegang tot SINUMERIK 840D CNC-machines
dataFEED OPC Suite V5.35 biedt toegang tot SINUMERIK 840D CNC-machines
© Softing Industrial

De dataFEED OPC Suite combineert softwareoplossingen voor OPC Unified Architecture (OPC UA), OPC Classic-communicatie en IoT-cloudverbindingen in één product. Met de nieuwe ondersteuning van SINUMERIK 840D in de dataFEED OPC Suite V5.35 kunnen gebruikers alle procesparameters van het Numerical Control (NC)-gedeelte, het Programmable Logic Controller (PLC)-deel en de aandrijfgegevens van machines uitlezen zonder dat zij behoeven in te grijpen op de machineconfiguratie.
 
Ook nieuw in versie 5.35 is de webservices-functionaliteit. Deze maakt directe toegang tot productiegegevens mogelijk via webclient-toepassingen zoals webbrowsers, Postman of Client for URL (cURL). Deze webservices kunnen worden geïntegreerd in IT-oplossingen.
 
De kenmerken van de nieuwe dataFEED OPC Suite V5.35 in detail:
 
• Volledige ondersteuning voor SINUMERIK 840D Computerized Numerical Control (CNC)-machines:
Met de dataFEED OPC Suite kunnen as-, gereedschaps- en programmagegevens en alarmen uit de NC-sectie worden uitgelezen. Vanuit de PLC-sectie kunnen status, programmadelen en alarmen worden uitgelezen. Ook is het mogelijk om de schijfgegevens uit te lezen. Gegevens worden geregistreerd zonder dat dit invloed heeft op de machineconfiguratie.
 
• Integratie met SIMATIC Siemens S7-300:
De suite biedt een naadloze verbinding met de geïntegreerde SIMATIC Siemens S7-300 universal controllers voor uitgebreide besturing en monitoring.
 
• Veelzijdige toepassingsmogelijkheden van de dataFEED OPC Server CNC:
De server kan worden gebruikt als OPC Classic Server of OPC UA Server en maakt de naadloze integratie van Siemens SINUMERIK CNC-controllers in moderne Industrie 4.0-oplossingen mogelijk.
 
• Aanleveren van productiegegevens:
De suite maakt de levering van productiegegevens mogelijk via de protocollen Message Queuing Telemetry Transport (MQTT) of Representational State Transfer (REST). Ook kunnen productiegegevens worden overgedragen aan IoT Cloud- of Big Data-applicaties op platformen als Microsoft Azure, Amazon AWS en Siemens MindSphere. De data is vervolgens beschikbaar voor diverse toepassingen zoals condition monitoring, voorspellend onderhoud en evaluatie.
 
• Integratie van productiegegevens in IT-oplossingen via webservices
 
"De nieuwe ondersteuning voor SINUMERIK 840D CNC-machines en de webservicesfunctieonaliteit voegen twee belangrijke functies toe aan onze dataFEED OPC Suite. We zien grote mogelijkheden om de suite toegankelijk te maken voor een breder scala aan gebruikers, vooral wat betreft de ondersteuning van SINUMERIK 840D", legt Andreas Röck, productmanager bij Softing Industrial Automation, uit. "Met deze ontwikkeling hebben we een nieuwe mijlpaal bereikt in het vervullen van onze claim om een alles-in-één oplossing te bieden voor veilige en robuuste OPC-communicatie en IoT-cloudintegratie."
 
Kijk voor meer informatie over dataFEED OPC Suite op: https://industrial.softing.com/products/opc-opc-ua-software-platform/opc-server-middleware/datafeed-opc-suite-extended.html

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers