www.technologieenindustrie.com
Walter Tools News

Walter FMT: Nieuw competentiemerk richt zich op de verspaning van lichte constructies

Met het nieuwe competentiemerk Walter FMT maakt Walter naam in de bewerking van lichte constructiematerialen.

Walter FMT: Nieuw competentiemerk richt zich op de verspaning van lichte constructies

Onder het nieuwe merk combineert de aanbieder van verspaningsoplossingen zijn wereldwijde aanwezigheid met de hoge technische expertise en knowhow van Frezite Metal Tooling (FMT), de verspaningsspecialist van lichte constructies. Walter FMT staat wereldwijd voor een hoge mate van klantgerichtheid, advies- en oplossingscompetentie over het gehele verspaningsproces van lichte constructies. Het nieuwe merk zal worden geleid door Pedro Pacheco, voormalig directeur van Frezite Metal Tooling.

Strategische uitbreiding van de verspaningscompetenties voor lichte constructies
Het aandeel lichte constructiematerialen, zoals aluminiumlegeringen, in het totale aandeel verwerkte materialen in de producerende industrie blijft dynamisch groeien. Verspaningsspecialist Walter breidt dit deel van zijn portfolio daarom al jaren consequent uit. In de in 2023 nieuw opgerichte Lightweight Business Unit werden de PKD-eenheden van Walter en dochteronderneming Frezite samengebracht om specifieke klantprojecten vooruit te helpen en de markt verder te ontwikkelen. Het nieuwe competentiemerk Walter FMT communiceert het belang van de verspaning van lichte constructies voor Walter ook naar de buitenwereld. Het staat voor de toegevoegde waarde die Walter zijn klanten biedt via basisdiensten van advies en planning tot implementatie en onderhoud, en voor een vertrouwenspartnerschap dat veel verder reikt dan alleen de gereedschappen.

Pedro Pacheco zal als vicepresident Walter Lightweight Business verantwoordelijk zijn voor de nieuwe bedrijfstak. Van 2006 tot 2017 was hij de eerste directeur van FMT, en in 2019 nam hij de functie opnieuw op zich. Pedro Pacheco zegt het volgende over zijn doelstellingen: "Mijn focus zal liggen op het zo goed mogelijk samenbrengen van de expertise en werkmethoden van FMT en de PKD-divisie van Walter. Wij willen onze aanwezigheid in de markt aanzienlijk vergroten en bijdragen aan de strategische groeidoelstellingen van Walter. Ik wil de juiste structuren en processen creëren die nodig zijn om huidige en potentiële klanten een aantrekkelijk aanbod te kunnen doen waarmee zij hun eigen economische doelen kunnen bereiken."

www.walter-tools.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers