www.technologieenindustrie.com
HMS Industrial Networks AB

Tijdsynchronisatie in het nanoseconde bereik met IXXAT software

Als aanvulling op de bestaande en bewezen IXXAT IEEE 1588 oplossingen, presenteert HMS protocolsoftware voor IEEE 802.1AS - het eerste commercieel beschikbare softwarepakket voor zeer nauwkeurige tijdsynchronisatie van AVB en TSN netwerken.

Tijdsynchronisatie in het nanoseconde bereik met IXXAT software
IEEE 802.1 AS is een aangepaste versie van het IEEE 1588 profiel - speciaal ontworpen voor AVB- en TSN-systemen (audio/video-uitzendingen en tijdgevoelige netwerken). Als belangrijkste kerntechnologie voor AVB- en TSN-systemen, zorgt IEEE 802.1AS voor een zeer nauwkeurige tijdsynchronisatie van apparaten en systemen. Door gebruik te maken van de IXXAT IEEE 802.1AS protocolsoftware, profiteren klanten van een bewezen en getest softwarepakket, evenals van professioneel productonderhoud en verdere ontwikkelingen.

De 802.1AS protocolsoftware van HMS wordt geleverd als ANSI C code - geïnspireerd door MISRA-C - en is modulair opgebouwd met een duidelijke scheiding tussen de media-afhankelijke en -onafhankelijke lagen. Dit vergemakkelijkt het eenvoudig overzetten en een snelle implementatie naar verschillende doelsystemen. Als een tijdbewust, slave-only eindstation, is de software ontvanger van de tijdsynchronisatie informatie, die wordt geleverd door een ‘grandmaster’ en die de synchronisatie van lokale Real Time Clocks (RTC) faciliteert. De software ondersteunt het Best Master Clock algoritme, dat naar wens kan worden uitgeschakeld. Daarnaast worden speciale wensen voor automotive systemen ondersteund, zoals korte synchronisatietijden (<1 microseconde binnen één seconde) en de optimalisatie van geheugengebruik.

Naast andere IXXAT IEEE 1588 producten, zoals de IEEE 1588 protocolsoftware, het IP-Core en het manager tool, levert HMS ook een breed scala van diensten, gebaseerd op de brede ervaring op het gebied van IEEE 1588. HMS helpt de klanten in elke fase van het ontwikkelingsproces, van consulting en specificatie, tot de implementatie, de uiteindelijke afstemming en het testen van het eindproduct.

Meer informatie is beschikbaar op www.ixxat.com/1588

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers